• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Mersin Yeşilovacık Limanı kaçak yapılıyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'in Silifke İlçesi, Yeşilovacık Beldesi'nde yapılan Yeşilovacık Limanı'nın kaçak yapıldığı iddiaları hakkında Başbakanın yazlı olarak cevaplaması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Mersin'in Silifke İlçesi, Yeşilovacık beldesinde, balıkçı barınağının yerine "Yeşilovacık Limanı Projesi" adı altında inşaat çalışmalarının fiilen başladığının ve halen devam ettiğinin gözlemlendiğini belirten Atıcı, "Mersin - Karaman Çevre Düzeni Planı iptal edilmiştir. Bu durumda liman inşaatı planlarda işaretli olmadığından yapımı suç teşkil etmektedir. Ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da "Yeşilovacık Limanı Projesi" inşaatının başlaması için olumsuz görüş bildirmiştir." diye ifade etti.

Liman yapımında kullanılan kuvartis madeni atıklarının denize zarar verdiğini ileri süren Atıcı, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Hükümetin konudan haberdar olup olmadığını sorduğumda; haberleri olmadığını, bilgi iletmem durumunda yazılı olarak cevap vereceklerini söylemiştir." dedi.

Atıcı, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Başbakan'ın yazılı olarak cevaplaması için şu soruları yöneltti:
Yeşilovacık Limanı kaçak olarak mı yapılmaktadır? Değilse inşaat işi hangi izinlere dayanarak başlamıştır? Yeşilovacık balıkçı barınağı yerine "liman yapımı projesi" hangi planlamaya göre yapılmak istenmektedir? Fok balıkları ve Carettaların doğal yaşam alanı olan bu bölgede bir liman yapılması tarafı olduğumuz uluslar arası anlaşmalara uygun mudur? Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman yapımı için "olumsuz" görüş bildirdiği halde inşaat işi neden hala devam etmektedir? Mersin Valiliği'nin yasa dışı inşaat işini durdurmak için herhangi bir girişimi olmuş mudur? Girişim olmadı ise nedenleri nelerdir? İnşaat işi devam eden limanın dolgusu için kuvarsit madeni atıklarının kullanılması mevzuata uygun mudur? Yukarıda bahsettiğim konularda "ACİL" bir inceleme yaptırmayı ve gerektiğinde sorumlular hakkında yasal ve idari işlem yapmayı düşünüyor musunuz? (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir