• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
HÜDA PAR iftarda alimlerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Teşkilatı, bölgedeki kanaat önderleri ve imamlara iftar yemeği verdi. İftar programında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, HÜDA PAR GİK Üyesi Avukat Ahmet Erkul, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök ve parti yetkilileri, bazı STK temsilcileri, bölgenin kanaat önderleri, cami ve medrese imamları, emekli ve fahri imamlar, Diyanet-Sen ve Din Bir-Sen il başkanları katıldı.
 
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, iftardan önce kısa bir konuşma yaptı. Amaçsız, gayesiz ve programsız bir fert veya toplumun varacağı bir hedefinin olmadığını söyleyen Gök, "Hedefi olanlar yol alırlar, olmayanlar sadece dolaşırlar. İdeallerimizi hedefe koyup yürüyebildiğimiz kadar ömrümüzün ve takatimizin elverdiği menzile varmaya muvaffak olmayı ümit ediyoruz" dedi.
 
Ebu Nuaym`ın, "Alimler, yeryüzünün kandilleri, peygamberlerin halifeleridir" sözüyle konuşmasını sürdüren Gök, "Şüphesiz bu konudaki inancımız şudur, Allah`ın Resulü alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Resulullah`ın aramızda olmadığı bu zamanda bu rahmetin tecellisi, Peygamberin yegane varisleri olan ve sünnetini ihya eden değerli alimlerimizdir" ifadelerini kullandı.
 
Alimlerin, halkın sıkıntı ve sorunları karşısındaki ehli sual ve sığınakları olduğunun altını çizen Gök, sözlerine şunları kaydetti: "Çünkü şanı yüce Rabbimizin sıkıntı hallerinde halkı havale ettiği, yönlendirdiği ulul elbab, ehl-i hikmet ve ehl-i salah olanlar alimlerimizdirler. Alimlerimiz, aklın nakille, ahlakın sanatla, bilimin araştırma ve pratikle bütünleştiği İslam kültür ve medeniyetinin ve bu medeniyetin temsilcisi olan İslam ümmetinin rehberleridirler. Rabbim, maddi ve manevi ifsadın hakim olduğu bu dünyada ve bölgemizde alimlerimiz, siyaset adamlarımız ve kanaat önderlerimizle hep beraber huzur, kardeşlik, adalet ve hakkaniyet üzere bir dünya inşa etmeye çalışmayı ve bu gayretimizle Allah`ın huzuruna varmayı nasip etsin."
 
Gök`ün konuşmasının ardından Molla Zeki Bilgin iftar duası ve kısa bir konuşma yaptı. Bilgin, konuşmasında ümmete dualarda bulunarak, "Mısır, Filistin, Çeçenistan, Irak ve dünyanın değişik yerlerinde yaşayan Müslümanlara Allah, muvaffakiyet versin ve düşmanlarını mağlup etsin" dedi.

Daha sonra iftarın ardından Molla Zeki Bilgin, yemek duası yaptı. (Veysi Demir/M.Fatih Akgül - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir