• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Blair, Mısır`daki Cuntacılarla Diyalog İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski İngiltere Başbakanı ve şimdiki Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair, Batı`nın Mısır`da darbeyle iktidara gelen hükümetle diyaloga girmesini istedi. Batı`nın çıkarları gereği Mısır`ı kendi kaderine terk edemeyeceğini ve Mısır`da devlet düzeninin çökmesine müsaade edemeyeceğini savunan Tony Blair, Batı`nın yeni hükümetin işleri rayına koymasına yardımcı olarak seçimlere giden yolun da açılmasını sağlayabileceğini söyledi.

Tony Blair, Alman Die Welt gazetesinde yayınlanan yazısında Mısır`daki darbeyi savunan görüşler ortaya koydu.. “Mısır`da ordu müdahale ederken önünde iki seçenek vardı: Ya müdahale, ya da kaos." diyen Tony Blair şöyle devam etti: “Eğer 17 milyon insan sokağa dökülüyorsa bu seçimin aynısı değildir. Ancak vatandaşların gücünün etkileyici bir şekilde sergilenmesinin bir ifadesidir. Mursi, Müslüman Kardeşler`in muhalefet hareketinden iktidar partisine dönüşümünü başaramadı."

Tony Blair, birçok Mısırlının Müslüman Kardeşler iktidarının günlük hayatı kendi inançlarına göre şekillendirmeye çalıştığına inandığını ve bundan rahatsızlık duyduğunu da savundu.

Aynı zamanda kendisinin demokrasinin güçlü bir taraftarı olduğunu da söyleyen Blair, “Ancak demokratik bir hükümet etkili bir yönetim garantisi anlamına gelmiyor. Bugün önümüzde bulunan mesele işe etkinlik meselesi. Eğer bu yoksa vatandaş sokağa dökülüyor, seçimleri beklemiyor. Hatta - Türkiye ve Brezilya örneklerinin de gösterdiği gibi – ülkeleri objektif kriterlere göre ilerleme sağlasa bile vatandaşlar sokağa dökülebiliyor." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir