• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
İHH'dan bin 500 kişiye iftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - İHH İnsani Yardım Vakfı'nın gezici iftar TIR'ı Ramazan ayı boyunca 25 ili dolaşıyor. İftar TIR'ı 25 günde toplam 45 bin kişiye iftar sofrası kuruyor.


Gaziantep'ten yola çıkan Gezici İftar TIR'ının 8'inci durağı olan Bingöl'de bin 500 kişiye iftar yemeği verdi.


İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) iftar TIR'ı dün Muş'tan gelerek, Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulunun bahçesine kurulan Bingöl Belediyesi İftar Çadırında Bin 500 kişiye iftar yemeği verdi.


İftar yemeğine, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


İHH İnsani Yardım Vakfı olarak yardım faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten İHH Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili, "25 ilimizde iftar yemeği veriyoruz. Ramazan ayının bereketiyle bu yıl Türkiye'de dâhil olmak üzere 81 ülkede faaliyet gösteren vakfımız, toplam 1 milyon insanla Ramazan'ın coşkusunu, bereketini paylaşıyor" dedi.


Gili, İHH'nın Ramazan coşkusunu tüm dünya ile paylaştığını, Türkiye'de dahil olmak üzere 81 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Ekiplerimiz, dünyanın çeşitli bölgelerinde kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları, zekat-sadaka bağışı ve sağlık yardımı gibi bir dizi yardım faaliyetini gerçekleştiriyor. Kriz ve doğal afet bölgelerinde aşevi çalışmaları, yetimlerin desteklenmesi, çadır kent yardımı, gezici aşevi, günlük sıcak yemek dağıtımı ve yoksullukla mücadele eden bölgelerde ise gıda yardımlarının yanı sıra kalıcı yardımlar kapsamında iş-meslek edindirmeye yönelik çalışmalar da yapılıyor. Aracımızın gidemediği yere gönüllülerimiz gidiyor ve aynı uygulamayı gittikleri yerde devam ettiriyor. Bu vesileyle Ramazan'ın bereketine vatandaşlarımızı yapacağı yardımlarla ortak olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.


İHH Anadolu Teşkilatları Koordinatörü Hasan Sancak, "Dünyanın birçok yerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışı toplam 800 TIR'lık yardımı Suriye'ye gönderdik" dedi.


Gezici İftar TIR'ı Bingöl'den Erzincan'a doğru hareket etti. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir