• DOLAR 32.575
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.517
  • ...
Afyon`da sağanak yağış: 15 evi su bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afyonkarahisar’da dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2 saat boyunca aralıksız süren sağanak yağışın ardından 15 evi su bastı. Vatandaşlar evlerine dolan lağım ve yağmur sularını kendi imkanları ile boşalttı.

Afyonkarahisar’da iftar vaktinde başlayan yağış sonrasında kentin çeşitli mahallerinde su baskınları yaşandı. Osmangazi mahallesinde çoğunluğu bodrum kat olan yaklaşık 15 ev, lağım sularının taşması sonucu sular içinde kaldı. Vatandaşların eşyaları zarar gördü. Taşkın suları aile fertleri ve komşularının yardımıyla tahliye edilmeye çalışıldı. Bazı vatandaşlar ise kendi imkanları ile buldukları su motorlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı.

Altun Biricik adlı vatandaş, "Her yağmur yağdığında aynı tehlike. Yaz, kış fark etmeden yağmur yağınca evimiz su ile doluyor. Bütün odalarımızı su basıyor. Ama bu sefer daha çok oldu. Bütün eşyalarımız ıslandı. Evimizi kanalizasyon suyu bastı” dedi. Vatandaşlar su basması sonucu belediyeden tahliye aracı istediklerini ancak geç geldiğini ileri sürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir