• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
Ceylanpınar`da 39 STK`dan ortak basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar`ın karşısında bulunan Suriye`nin Resulayn/Serékaniyé kasabasında Nusret Cephesi ile PKK/PYD arasında yaşanan çatışmalardan seken kurşunların oluşturduğu tehlike nedeniyle 39 STK ortak bir basın açıklaması yaptı.

 

Mermilerin bilinçli atıldığından eminiz

Basın açıklamasını Ceylanpınar Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz okudu. Yılmaz açıklamasında "16 Temmuz Salı günü Suriye`nin Rasel-ayn ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile PYD güçleri arasında silahlı çatışmalar yine başlamıştır. Bu çatışmalardan maalesef Ceylanpınar olarak yine olumsuz etkilendik. Rasul-ayn tarafından bilinçli atıldığından neredeyse emin olduğumuz mermiler yine masum insanlarımızı vurmaya başlamıştır."dedi.

 

Devlet yaşananlara seyirci kalıyor

Evinde her şeyden habersiz oturan, sokakta, caddede yürüyen vatandaşların vurulduğunu ve devletin buna sadece seyirci kaldığını belirten Yılmaz, "Daha önceki çatışmalarda birçok vatandaşımız yaralanmış, hatta bir vatandaşımız da yatağa mahkûm bırakılmıştır. Dün itibariyle başlayan çatışmalar sonucunda göğsünden vurulan Mahsun ERTUĞRUL adlı bir gencimiz vefat etmiş, evinde otururken başından vurulan Mehmet GÜNDÜZ adlı lise öğrencisi gencimiz de halen yoğun bakımda hayat mücadelesi vermektedir. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi Muhtarımız Nezir ATİLLA da kolundan yaralanmıştır." ifadelerini kullandı.

 

Daha kaç vatandaşın yaralanmasını ve ölmesini bekleyeceğiz!

Yılmaz konuşmasının devamında şu sözlerle sürdürdü:

 

"Buradan devlet yetkililerimize haykırıyoruz. Daha kaç vatandaşımızın yaralanmasını ve ölmesini bekleyeceğiz. 8 Kasım 2012`den bu yana ilçemizde huzur ve can güvenliği kalmamıştır. Bir devletin asli görevi olan vatandaşların can güvenliğini korumak, bugün Ceylanpınar`da yerine getirilmemektedir.

 

Suriyeli yaralılar getirilmesin!

Daha önce yaptığımız basın açıklamalarımızda ilçemiz hastanesinin Suriyeli yaralılar için kullanılmamasını defalarca dile getirdiğimiz halde bugün hâlâ bu isteğimiz yerine getirilmiş değildir. Bu da gösteriyor ki Ceylanpınarlıların taleplerini kimse ya duymuyor ya da duymak istemiyor. Bizim devlet nezdinde olan değerimiz de böylece ortaya çıkmış durumda.

 

Sorunlarımızla ilgilenmeyen yetkilileri ve Şanlıurfa Milletvekillerini kınıyoruz

Bizler, buradan bu sorunlarımızla ilgilenmesi gerekip de ilgilenmeyen yetkilileri ve Şanlıurfa milletvekillerini kınıyoruz. Yeter artık diyoruz; eğer Ceylanpınar sizden gözükmüyorsa seçim dönemlerinde de Ceylanpınar`a uğramayın!

 

Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Mazlum GÜL -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir