• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
 Almanya`da Müslümanlardan batının tutumuna tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere`de bir camiye yapılan saldırıya dikkat çeken Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD Başkanı Ayman Mazyek, batıda kamuoyunun umursamazlığını eleştirerek kınadı. Alman `Tagesspiegel` gazetesine konuşan Mazyek, `Benzer bir olayın arkasında Müslümanların olduğu zannı olsaydı, Avrupa kırmızı alarm verirdi ve medya da hiç durmadan bu olaydan bahsederdi.` dedi. Mazyek, İngiltere`de camiye yapılan terör saldırısının bir başlıkla bile Avrupa kamuoyuna duyurulmadığından şikayet etti.

İngiltere`nin Tipton şehrinde geçen hafta Cuma günü yaklaşık 200 kişinin namaz kıldığı camiye yakın bir yerde bir çivi bombası patlamıştı. İngiliz polisinin verdiği bilgiye göre Ramazan nedeniyle Cuma namazı bir saat ertelendiğinden cemaat geç gelmiş, bu yüzden patlamada yaralanan ya da ölen olmamıştı. Polis saldırının bir terör eylemi olduğunu bildirmişti.

Mazyek, İngiltere`de yaşanan son olayın batıdaki çifte standartlı tutuma yalnızca son bir örnek teşkil ettiğini belirterek, Tunus asıllı rapçi Bushido ile ilgili medyada çıkan bir başka habere de dikkat çekerek batının tavrını eleştirdi. Mazyek, `Bushido, haklı olarak kamuoyunda eleştirilirken, diğer sanatçılar sanat adına Peygamberimiz Hz. Muhammed`e hakaret etmeye devam ediyorlar.` dedi.

Bir başka örneği de Mısır`dan veren Mazyek, Mısır Ordusunun CNN ve El-Cezire muhabirlerini takib edip sıkıştırırken, Avrupa`dan buna hiç bir tepki gelmediğine de dikkat çekti. Buna karşın Paygamberimize hakaret içeren karikatür olayında basın ve düşünce özgürlüğü adına `olağanüstü hal ilan` edildiğini hatırlatan Mazyek, bu çifte standartlı tutumun `açık ve özgür bir toplumun işareti` olmadığını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir