• DOLAR 32.605
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2494.457
  • ...
Yanan alanların tamamı ağaçlandırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Prof. Dr. Veysel Eroğlu Beykoz Çavuşbaşı mevkiinde 12 Temmuz`dan bugüne kadar meydana gelen orman yangınlarının toplam 10 hektarlık alana zarar verdiğini vurgulayarak, bu yangınlara yangın söndürme ekiplerince kısa sürede müdahale edildiğini ve çok daha fazla ormanlık alanın zarar görmesinin engellediğini belirtti.
 
"Yanan alanların yapılaşmaya açılması söz konusu olamaz"
Yangından zarar görmüş alanların tamamının ağaçlandırılarak tekrar yeşil alan haline getirileceğini söyleyen Prof. Dr. Eroğlu, "Yanan orman alanlarının kesinlikle imara, özel mülkiyete ve yapılaşmaya açılması söz konusu olamaz." dedi.
 
"Hiç kimse tabiata zarar verme hakkına sahip değil"
Yangınların büyük kısmının insan kaynaklı olduğunu hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul`da çıkan orman yangınlarında sabotaj şüphesinin bulunduğunu belirtti.
 
Bu yangınların çıkış sebebinin yetkili birimler tarafından araştırıldığının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bu yangınlarda sabotaj veya herhangi birinin ihmali ya da tedbirsizliği tespit edilirse en ağır ceza uygulanır. Hiç kimse tabiata zarar verme hakkına sahip değil. Bu ağaçlar kolay yetişmiyor. Kimse İstanbulluların ve Orman Teşkilatının gözü kadar sakındığı ağaçlara zarar veremez." diye konuştu.
 
Geçen yıl yanan alanlar ağaçlandırıldı
İstanbul`da 2012 yılında 187 orman yangını meydana geldiğini ve bu yangınlarda 52 hektar alanın zarar gördüğünü belirten Prof. Dr. Eroğlu bu alanların aynı yıl yapılan çalışmalarla tamamının tekrar ağaçlandırıldığını vurguladı.
 
Yanan alanların başka bir maksatla kullandırılmasının söz konusu olamadığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu hava sıcaklığının yüksek olduğu dönemlerde daha dikkatli olunmasını ve yangın görüldüğünde ALO 177 ihbar hattının aranması hususunda da vatandaşları uyardı.
 
İstanbul`da 5 milyon adet fidan dikilecek
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul`da 2003-2012 yılları arasında 18.152 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını ve 2 ila 5 yaş arasında toplam 11.970.510 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu hatırlatarak, 2013-2014 ağaçlandırma mevsiminde İstanbul`da 5 milyon adet fidanın dikileceği müjdesini verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir