• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Hekimlere yönelik eğitim semineri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Toplum Sağlığı Merkezi Hekimleri Uyum Eğitimi" konulu eğitim seminerleri başladı.

 

5 gün sürecek olan eğitime, Van, Bitlis, Ağrı, Muş, Hakkari, Siirt, Şırnak, Kars, Ardahan, Erzincan ve Erzurum illerinde görev yapan Toplum Sağlığı Merkezi Hekimleri katıldı.

 

Eğitim süresince Toplum Sağlığı Merkezlerinin faaliyet alanları, mevzuatlar, çevre sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, iş sağlığı ve güvenliği, iletişim, kronik hastalıkların takibi, aile hekimliği konuları ve denetiminde dikkat edilecek hususlar, sağlık net-2 (HSBS), sağlıkta planlama ve yönetim, okul sağlığı, idari ve mali işler ve hekimlerin Toplum Sağlığı Merkezlerine uyum, mesleki ve kişisel gelişimi konularında bilgiler verilecek.

 

Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Kanuni Keklik başkanlığında gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin açılışına Van il Sağlığı Müdürü Dr. Bilal Acar, Van İl Halk Sağlığı Müdürü, Dr. Yakup İmren, Eğitim koordinatörü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı. Prof. Doktor Muhsin Akbaba, Bakanlık görevlileri, il Sağlık yöneticileri ve eğitimciler katıldı.

 

Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Kanuni Keklik, "Toplum Sağlığı Merkezleri denilince halk sağlığı kurumunun sahaya sunduğu merkezleri algılamak gerekmektedir. Ama maalesef toplum sağlığı merkezlerinde istediğimiz izlenimleri yakalayamadık bu eğitim bu izlenimleri yakalama adına standartlar getirme adına bu dersler veriliyor" dedi.

 

Toplantılar 5 gün sürecek

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, 5 gün sürecek olan bölge toplantısında yaptığı konuşmada Van'da yaşanan depremleri hatırlatarak, "Türkiye Halk Sağlığı kurumu ilimizde bu şekilde programlar yaparak bize olan desteğini net bir şekilde gösterdi. Türkiye Halk Sağlığı kurumu ve il halk sağlığı müdürlüğümüze şükranlarımı iletiyorum. 5 gün sürecek olan bu toplantıda inşallah hekimlerimiz yapılacak olan bu eğitimden faydalanırlar. Hekimlerimizden temennimiz, onlar sağlık hizmeti sunumunda daha üst seviyelere taşıyacaklar, bizde sonuna kadar elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

 

Programa katılan Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, 40'ıncısı düzenlenen Toplum Sağlığı Merkezi bölge hekimleri uyum eğitiminin Van'da gerçekleşmesinin büyük bir avantaj olduğunu söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir