• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Genelkurmay: Ateşe Ateşle Karşılık Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın Suriye yapılanmas PYD, El Nusra Cephesi arasında dün başlayan çatışmalar bugün devam etti. Türkiye sınırına yakın bölgelerde başlayan çatışmalar şu an da devam ediyor. Çatışma Şanlıurfa`nın sınırdaki ilçelerinden duyuluyor.

PYD ile El Nusra Cephesi de dün de çatışmıştı. Çatışmalarda PKK`ya yakın internet sitelerinin iddiasına göre 6 El Nusra üyesi hayatını kaybetmişti.

TSK ATEŞE ATEŞLE KARŞILIK VERDİ

Bu arada kurşunlar TSK`ya ait bölglere de isabet edince TSK anında cevap verdi. TSK, Suriye`nin Türkiye sınırına yakın bölgelerinden açılan ateşe karşılık verildiğini açıkladı. Açıklamada, Rasulayn tarafından gelen ateşe Cenkeser Karakolu`ndan karışılık verildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye -Suriye sınırındaCeylanpınar karşısındaki Resulayn ilçesinde PYD mensuplarıyla Suriyeli muhalifler arasında, dün öğle saatlerinde başlayan çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Angajman kuralları gereği; Suriye topraklarından ateş açılan mevziiye, Cenkeser hudut karakolundan ateşle karşılık verildiği kaydedildi.

Öte yandan bir grup örgüt yandaşı PKK ve Öcalan lehine slogan atarak sınıra doğru gitmek isteyince çevik kuvvete bağlı emniyet güçleri grubu dağıtarak kontrol altına aldı. Gruptaki kişiler Ceylanpınar merkezde sokaklara dağılarak kaçtı. Sınırın öte yanında sıcak çatışma hala devam ediyor. Ceylanpınar halkı ise korku içinde bekliyor.

KÖR KURŞUNLAR BİR KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ; İKİ DE YARALI VAR

Suriye`den gelen sınır tanımaz mermi Ceylanpınar`daki 15 yaşındaki Ahmet Gündüz`ün başına isabet etti. Ağır yaralanan çocuk Şanlıurfa`ya sevk edildi. Çatışma dün gece 23.30 gibi tekrar hareketlendi. Bu sefer de Zadi Parkı`nda bulunan Ahmet Ertuğrul, Suriye`den gelen kurşununla olay yerinde hayatını kaybetti.

HASTANEDE GERGİNLİK

Sınırı aşan mermi ile yaralanan Ahmet Gündüz, getirildiği Ceylanpınar Devlet Hastanesi`nde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Şanlıurfa`ya sevk edildi. Bu sırada hastaneye akın eden vatandaşlar, yaralı gencin durumunun ağır olduğunu öğrenirken, çatışmada yaralanan bir Suriyeli`nin de tedavi için acil servise getirilmesine tepki gösterdi. Yaralı Suriyeli`nin bulunduğu sedye ve ambulansa saldıran öfkeli kalabalıktaki bazı kişiler acil servisin camını kırdı. Gerginlik ihbar üzerine olay yerine gönderilen takviye polis ekiplerinin müdahalesi ile engellendi ve öfkeli kalabalık hastaneden uzaklaştırıldı.

YARALI GENÇ YOĞUN BAKIMDA

Öte yandan başına isabet eden mermiyle yaralanan Ahmet Gündüz ise Ceylanpınar`daki müdahale sonrası Balıklıgöl Devlet Hastanesi`ne getirildi. Burada ilk müdahalesi yapılan Gündüz, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorlar, tedavisi süren Gündüz`ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

Yaşananların ardından güvenlik güçleri çatışma seslerinin azalmasına rağmen güvenlik önlemlerini artırdığı Suriye sınırına sivil vatandaşları yaklaşmamaları konusunda uyarıyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir