• DOLAR 32.314
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2277.11
  • ...
SON DAKİKA
Suriye ölüyor (D)uyuyor musunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Türkiye`deki STK`lar Suriye sorununu görüşmek için bir araya geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Bahariye Mevlevihanesi`nde bir araya gelen çok sayıda STK, Suriye krizini değerlendirerek yardım çağrısında bulundu.

Suriye`ye bin tır yardım malzemesi götürdüklerini ve yeni hedeflerinin 2 bin tır daha yardım götürmek olduğunu ifade eden İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım; "Bütün halkımızı, STK`larımızı Suriye halkına yardım etmeye çağırıyoruz. Onların yanında olmaya dertlerine derman olamaya çağırıyoruz. Buradan STK`lara sesleniyorum. Ya Suriye`ye yardım edin, ya da o derneklerinizin kapısına kilit vurun. Dünya insanlarına sesleniyorum. Samimi olun. Suriye konusunda bize destek olun ve Suriye halkını yalnız bırakmayın. Yeni belirlediğimiz hedefte Suriye`ye 2 bin tır daha yardım göndermek var" dedi.

Suriyeli annenin feryadı…

Suriye`de evladını kaybetmiş ve Türkiye`ye gelmek zorunda kalan Suriyeli bir anne; "Kayıpları ve şehitleri biliyorsunuz. Başka bir diktatör daha nasıl olabilir. Milyonlarca ev yıkıldı, milyonlarca mülteci var. Bir ülke başkanı nasıl halkını tanklarla ve savaş uçaklarıyla vurabilir. Yemek, su, elektrik kullanımlarını nasıl engelleyebilir. Suriye halkı olarak düşünüyoruz. Nasıl oluyor da 3 yıl halkına zulmeden birine karşı bize yardım etmiyor ve hala yardım edelim mi diye soruyorlar. İnsanlık nerede? Müslümanlar nerede? İnsan hakları kuruluşları nerede? Bizim battaniye ya da çadıra ihtiyacımız yok. Sadece ülkemize dönmek istiyoruz. Güvenli ve özgür bir şekilde ülkemizde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Silahı halkımızı korumak için kullandık
Suriye`de yaralanıp tedavi için Türkiye`ye gelen bir yaralı ise, "Ramazan ayını ülkemizde özgürce geçirmek isterdik. Savaşın hala bu kadar yıl devam etmesinin nedeni dünyanın bu zulme sessiz kalması. Benim eskiden herkes gibi normal bir hayatım vardı. Ama tutuklandım eziyet gördüm ve ailemi korumak için silah kullanmak zorunda kaldım. Silahları savaşmak için değil halkımızı korumak için kullandık. Türkiye`de maddi anlamda çok sorunlar yaşıyoruz. Hastane, yol ve temel ihtiyaç malzemelerini temin etmek çoğu zaman zorlaşıyor. İnsanlar İstanbul`a turistik seyahate gelirken bizler tedavi olmak için geliyoruz. Ve tüm günlerimiz hastanelerde geçiyor. Birçok insan geç tedavi gördüğü için sakat kalıyor" diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. (Enes Durmaz/ İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir