• DOLAR 32.586
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2430.04
  • ...
Susurluk`u Hatırlatan Trafik Kazası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çankırı`da bir trafik kazasında ölen motorsikletçinin üzerinden sahte MİT kimliği, 80 bin Euro ve Kalaşnikof silah çıktı.

Çankırı`da bir motosiklet otomobille çarpıştı. Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.

İddiaya göre, motosiklet sürücüsünün üzerinden sahte MİT kimliği çıktı. Hurdaya dönen motosikletteyse 80 bin Euro ve uzun namlulu kalaşnikof silah bulundu.

Kaza, Çankırı`nın Kurşunlu ilçesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul plakalı motosikletin sürücüsü Samsun`dan İstanbul`a gidiyordu. Motosiklet seyir halindeyken önündeki otomobille çarpıştı ve takla attı. Kazada motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti.

Ölen sürücüsünün üzerinden, Yusuf Say adına, MİT kimliği çıktı.

Ancak kimliğin sahte olduğu ve Yusuf Say isimli kişinin Milli İstihbarat Teşkilatı`yla hiçbir ilişkisi olmadığı öğrenildi.

Hurdaya dönen motosikletteyse, 80 bin Euro ve Kalaşnikof marka uzun namlulu silah bulundu. Polis ölen kişinin kimliğini belirlemeye çalışıyor.

Susurluk KAZASI

Susurluk kazası, 3 Kasım 1996`da saat 19.25 sularında Balıkesir-Bursa karayolunda Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkiinde meydana gelen trafik kazası sonucu, yasadışı polis-mafya-aşiret ilişkilerinin ortaya çıkması ile patlak veren skandal olarak biliniyor.

DYP Şanlıurfa milletvekili Sedat Edip Bucak, İstanbul Kemalettin Eröge Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kocadağ, birçok suçtan hakkında yakalama kararı bulunan Mehmet Özbay sahte kimlikli Abdullah Çatlı ile Gonca Us isimli bir kadının içinde bulunduğu bir araç, 3 Kasım 1996 günü Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkiinde benzin istasyonundan çıkarken bir kamyonla çarpışmıştı.

Bu kaza, basın literatürüne "Susurluk Skandalı" veya "Susurluk Kazası" olarak geçti.

Kazada, Mercedes`i kullanan Hüseyin Kocadağ, üzerinde Mehmet Özbay kimliği bulunan Abdullah Çatlı ve Melahat Özbay sahte kimlikli, Gonca Us ölmüş, DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak yaralı olarak kurtulmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir