• DOLAR 32.51
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2427.862
  • ...
Nisanur `Sevgi ve Muhabbet` konusunu ele aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- "Ailemizin dergisi" sloganıyla yayın yapan Nisanur`un Temmuz sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu "Sevgi ve Muhabbet." Dergi kapağında; "Sevgi ağacının kökü; Rahman`ın sevgisidir ve diğer bütün sevgi ve muhabbetler ondan türemiştir" sözlerine yer verirken; eğitimci-yazar Mine İzgi ile `Aile bireyleri arasında sevgi ve muhabbet` üzerine bir röportaj yapılmış.

Derginin editör yazısında; "Yüce Sevgilinin, katından bir kerem ile fıtrat hamurumuza kattığı sevgi ve muhabbet; hiç şüphesiz yaşantımıza yön veren duygulardır. Hayatın her alanında olduğu kadar, kulun rabbiyle arasındaki bağda da ciddi ölçüde etkin olan bu duyguyu besleyip büyütmek; safiyetini muhafaza etmek suretiyle ilerletmek ve paylaşmaktan, sunmaktan çekinmemek lazım. Zira el- Vedud ismi celili her an her noktaya tecelli ederken, biz kulların bundan mahrum kalması; buna kayıtsız kalması düşünülemez…" sözlerine yer verilmiş.

Dergi yazarlarının bu ay ele kaldığı konulardan bir kaçıcı özetleyecek olsak; Arzu Demir; "Sevgi, aile mutluluğunu besleyen ana kaynaktır" derken, Zehra Ayhan "Hiç şüphesiz dünyadaki ve ukbadaki kurtuluş kapıları sevgi ve muhabbet anahtarları ile açılır" izahında bulunuyor. Rana Çeçen; "Müminin en büyük sevgisi Rabbinin sevgisidir. Diğer bütün sevgiler onun üzerine bina edilir" derken, Esra Toprak "Manevi istekler, görselliğin mükemmelliğiyle karşılanamaz" tespitinde bulunuyor. Firdevs Irmak; "Evin sükûnet kaynağı kadındır" derken, Esma Akbalık "Hatice gibi gönüllerin sultanı olmak istiyorsak; onun gibi fedakâr ve vefakâr bir eş olmalıyız" seçeneğini sunuyor. Reyhan Çelebi; "Çocuklar üzerinde babalardan ziyade annelerin sevgi ve şefkati rol oynamaktadır" derken, Sultan Demir "Çocuğunu emziren annenin; çocuğuyla göz temasında bulunması, aralarında sevgi bağını oluşturacaktır" tezini açıklıyor. (Hamdullah Sevim - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir