• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Siyonist israil Rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Dışhaber Servisi

Benyamin Netanyahu, AB’nin uyarısını kabinesinin önde gelen isimleriyle biraraya gelerek görüştü. Netanyahu’nun toplantıda, "Bölgede Suriye’deki sivil savaş, İran’ın nükleer silaha ulaşma çabası gibi bölgesel açıdan istikrara ve barış isteyen konularda görüşmeyi beklerdim" dediği ifade edildi.

Netanyahu’nun, “İsrail başbakanı olarak yüzbinlerce yahudi , Batı Şeria’da, Golan tepelerinde ve birleşik başkentimiz Kudüs’te yaşayan İsraillinin zarar görmesine izin vermeyeceğim. Sınırlarımıza dışarıdan yapılacak bir diktayı kabul etmeyeceğiz. Konu hakkında taraflar arasında ancak doğrudan müzakerelerle karar verilecektir” şeklinde tepki gösterdiği bildirildi.

`Silahlardan Daha Az Tehlikeli Değil`

Konuyla ilgili açıklama yapan muhalefetteki İşçi Partisi lideri Shelly Yacimovich ise "Diplomatik izolasyon ülkeye zarar vermekte, pazar ve stratejik tehditler üzerimize çevrilmiş silahlardan daha az tehlikeli değil" dedi.

Yacimovich ayrıca, Netanyahu’ya zaman kaybetmeden Filistinlilerle nihai anlaşma için müzakere masasına oturmasını tavsiye etti.

Sosyalist Meretz partisi lideri Zehava Gal-on ise facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “İsrail tüm demokratik dünyaya karşı Yahudi yerleşimleri yapmaya ve işgale devam ediyor" diyerek, "bunun devam etmesi halinde Yahudi yerleşimleri sonumuzu getirecek" değerlendirmesinde bulundu.

AB Bu Sene 750 milyon Euro Hibe Sağladı

Öte yandan Avrupa Birliği şu ana kadar İsrail üniversitelerinde endüstri ve hastaneler üzerine sürdürülen 70 başlık altındaki bin 900 araştırma projesine toplam 750 milyon euro hibe sağladı. Yapılan yardımlar İsrail’in genel bütçeden araştırma programları için ayırdığı miktarın yüzde 40’ına karşılık geliyor.

AB daha öncede Batı Şeria`da üretilen ve AB`ye ihraç edilen malların ithalatının durdurulması yönünde bir karar almak için girişimde bulunmuş ancak Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry`nin başlatmaya çalıştığı barış görüşmelerinin sonuçlanmasını bekleme kararı almıştı.

İsrail`i geçen hafta ziyaret eden AB Dış ilişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton`da ziyareti sırasında Netanyahu`ya, ABD`nin sürdürdüğü barış görüşmelerine hızla başlaması için baskı yapmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir