• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Kahramanmaraş'ta depremi fırsat bilen misyonerler türedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ta bazı misyonerlerin depremi fırsat bilerek faaliyet yürütmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Misyonerlerin faaliyetini deşifre eden ve bölgeye gönüllü olarak gelen Diyanet İşleri Başkanlığının bir kadın personeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Onikişubat Saçaklızade İlkokulu'nda durumu fark ettiğini söyledi.

Diyanet personeli, "Okula geldiğimizde İngiliz misyonerleri vardı, depremzedelere yardım paketi içinde kart dağıtıyorlardı. Kartta, 'İsa seni seviyor. Bu süreçte onun yardımı için dua edin' yazıyordu. Oradaki anneler ve çocuklar, misyonerler bizi kutsuyorlar, diyordu. Bunun üzerine ben oraya Yasin-i Şerif götürüp Kur'an'ı masaya koyduğumda bana, 'Kur'an'a hayır' dediler. Ben de onlara bu bizim dinimizin ve milletimizin kitabıdır diyerek tepki gösterdim." diyerek bütün Diyanet personelini misyonerlere karşı sahaya inmeleri çağrısında bulundu.

Öte yandan misyonerlerin, beraberinde getirdikleri gıda poşetlerinin içerisine söz konusu kartları yerleştirdikleri görüldü.  Bunun üzerine Diyanet görevlileri, dağıtılan yardımları toplatarak misyonerlerin faaliyetlerini akamete uğrattı.

İslami STK 'lar faaliyete geçti

İFAM talebeleri yapılan misyonerlik faaliyetlerine karşı harekete geçerek "Hz. Muhammed seni seviyor" notuyla çocuklara dağıtmak üzere ikramlar hazırladıkları görüldü.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir