• DOLAR 32.521
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.245
  • ...
Cevizlibağ metrobüs istasyonu'na yeni düzenleme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu yaya erişimlerini daha konforlu ve güvenli olarak sağlamak ve yoğunluğu azaltmak için hazırlanan projenin uygulama çalışmalarına 18 Temmuz 2013 tarihinde başlıyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklama:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Metrobüs İstasyonlarını Yaya ve Engelli Kullanımı ve Erişimi Açısından Daha Konforlu Hale Getirecek Çalışmalar kapsamında yeni bir çalışmayı daha başlatıyor.

 

Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu yaya erişimlerini daha konforlu ve güvenli olarak sağlamak ve yoğunluğu azaltmak için hazırlanan projenin uygulama çalışmalarına 18 Temmuz 2013 tarihinde, Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece, saat 24.00'da başlanıyor.

 

Metro-Metrobüs bağlantısını sağlayan ve aktarma merkezi olarak kullanılan istasyon günlük ortalama 35.000 kişi tarafından kullanılmaktadır.

 

Bu sebeple mevcut üstgeçit merpenleri ile turnikelerde yaşanan yoğunluğu rahatlatmak amacıyla, Cevizlibağ Metrobüs İstasyonunda mevcut üst geçitlere ilave olarak, istasyona doğru 40 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde platform yapılacaktır.

 

Yeni yapılacak platform üzerine;
- Turnikeler taşınacak,
- Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için asansör yapılacak
- Mevcutta 1.90 metre genişliğinde olan yaya merpeni 3 metre olacak şekilde genişletilecek.
30 gün sürecek çalışmalar sırasında istasyonun Merter tarafı hizmete açık olacak, vatandaşlar tarafından kullanılabilecektir.
Ancak, 1 ay sürecek olan çalışma sırasında yaşanabilecek bir yoğunluğun önlenmesi için; -Yolcuların Cevizlibağ Metrobüs istasyonu yerine Topkapı İstasyonunu kullanmaları,
- Cevizlibağ Metro İstasyonundan gelecek yolcuların ise, Topkapı veya Zeytinburnu İstasyonlarından aktarma yapmaları önem arz etmektedir.
Çalışmanın projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nce yapıldı. Uygulamalar ise; Fen İşleri Dairesi Başkanlığı/Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nce gerçekleştirilecek. (Muhammed Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir