• DOLAR 32.521
  • EURO 34.576
  • ALTIN 2494.106
  • ...
Kızılay Diyarbakır Şubesi`nden Ramazan kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Türkiye Kızılay Derneği Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Valiliğinin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, 6 bin yoksul kişiye yemek dağıtımı yapılacak.
 
Dağıttıkları yemek yardımları hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirmede bulunan Türkiye Kızılay Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, Diyarbakır`da tespit ettikleri 6 bin yoksula Ramazan ayı boyunca her gün iki çeşit sıcak yemek ve tatlı ikramı yapacaklarını söyledi.
 
Ramazan ayı münasebetiyle her yıl yoksul ve kimsesizlere yemek yardımında bulunduğunun altını çizen Hamzaoğulları, " Her gün hijyenik bir ortamda 10 kişilik uzman ekibimizle 6 bin kişilik yemek pişirmekteyiz. Pişireceğimiz yemeklerin listesini önceden hazırlamaktayız. Hazırladığımız yemekleri yoksul ailelerin hizmetine sunmaktayız" dedi.
 
Dağıtılan yemekler hususunda Diyarbakır Valiliğinin kendilerine et, tavuk ve tatlı yardımında bulunduğunu dile getiren Hamzaoğulları, " Yaptığımız yardımlardan dolayı bazı vatandaşlar bizi arayarak zekâtlarını yoksullara vermek istediklerini bunun için yardımcı olmamızı istiyor. Bu durum bizi fazlasıyla mutlu etmektedir" şeklinde konuştu.
 
Kurulan Ramazan çadırlarının güzel olduğunu fakat kendilerinin yöntemlerinin farklı olduğunu söyleyen Hamzaoğulları, " Biz tespit ettiğimiz ailelere yemeklerini hazırlıyoruz. O ailelerde gelip buradan alarak çocuklarıyla beraber aynı sofrada oturarak iftarlarını açıyorlar. Kızılay olarak bize başvuranları geri çevirmemeye çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulunarak, yapacakları yardımlara katkı sunmak isteyen herkesin yardımını beklediklerini ve yardımlarını esirgemeyenlere de teşekkür ettiğini söyledi. (M.Sait Adiyaman, Hüseyin Yalçın - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir