• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Proje cinayetleri ne zaman itiraf edilecek?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl'ün yıllarca duble yol sıkıntısı çektiğini söyleyen Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, sıkıntıların sona ermesi için başlatılan projelerin yanlış olduğunu savundu.

"Bu coğrafik avantaj sayesinde iki ayrı dağın altına 2 tünel açılabilirdi"
Tapantepe Bölgesi rampalı ve eğimli yolu, kışları oluşan extra ulaşım zorluklarıyla sürücülerin ve yolcuların çok zorlandığı ve ekonomik kaybın en fazla yaşandığı sorunlu bir bölge olduğunu ifade eden Karasu, "Tapantepe Bölgesinde birbirinden bağımsız toplamda her biri 300 metre uzunlukta 2 dağ silsilesi bulunmaktadır. Bu coğrafik avantaj sayesinde iki ayrı dağın altına 2 tünel açılabilir, 2 tünelin açılmasıyla Tapantepe Bölgesi ulaşımı daha güvenli hale getirilebilirdi. Bu yanlış projeyle Tapantepe Bölgesinde her zaman kış aynı çile ile devam edecektir, o bölge her zaman tıkanma riski taşıyacaktır, yolu açmak için ekip görevlendirmesi yapılacaktır ve bu gider devlet bütçesine her zaman yük olacaktır. Karayolları Bölge Müdürlüğünü anlamak, onların planlamadaki zekalarına izahat getirmek zordur. Viyadük yapacakları devasa yerlere dolgu yapıyorlar, tünel yapacakları yerleri çukur şeklinde kazıyorlar" dedi.

"Proje cinayetleri ne zaman itiraf edilecek"
Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi'nin yaptığı açıklamalarla halkı kandırmaya çalıştığını ileri süren Karasu, "Karayolları 8. Bölge Müdürü Sayın Hüsamettin Özendi doğruları söylemiyor ve bizleri kandırmaya çalışıyor. Kandırmaya çalışırken Yüksekova'da 106 m, Dilezi'de 184 m, Güroymak Buzlupınar'da 233 m, Van Erzili'de 107 m, Arslankaya'da 96 m, Van Kuskunkıran'da 2306 m, Kemaliye de 3 tünel, Tunceli-Pülümür'de vb. tünellerin varlığından haberdar olmadığımızı sanarak biz Bingöllülerin aklını test etmiş. Diğer yanlışları itiraf etme pişkinliğini sürece yaymış. Sayın Genel Müdür Tapantepe'yi itiraf etmiştir, peki Bingöl Ovasını ikiye bölen şehirlerarası Duble Yol yanlışını, Bingöl-Elazığ Duble Yolu proje cinayetlerini ne zaman itiraf edecek" diye konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir