• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın farklı bir Türkiye konuştuğunu dile getirirken, güçlü bir Türkiye istemediklerini savundu.

Katıldığı iftar programında bir konuşma yapan Erdoğan şu ifadeleri kullandı; "Bölgemizde oynanan oyunlar, zayıflatılmış bir Türkiye içindir. Ama biz buna da prim vermeyeceğiz. Onlar yanlış hesaplar peşindeler, biz ise hesabımızı iyi yapıyoruz. Biz önce eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, ondan sonra da Allah`a emanet edeceğiz.

Göreve geldiğimizde yolsuzluklar diz boyuydu. Ama şimdi yolsuzluk zinciri yok. Tamanen yok demiyorum, yine var.

Geçenlerde ben faiz lobisi derken boşuna demedim bunları, bir şeyler bildiğim için bunları söylüyorum. Zira faiz dışı gelirlerle abat olan bir lobi var. Şu kredi kartları filan falan diyorsunuz ya, bunları almayın. Bunlardan ödediğiniz paralar, sadece bir bankaya vereceğiniz, isim vermiyorum 600 trilyon, 1 yılda. Geliri, faizin dışında. Bunun yanında Ziraat, Halk, Vakıfbank, 3`ünün toplam geliri, 600 trilyon. Oynanan oyunun ne kadar büyük olduğunun görüyor musun? Kim ödüyor bu parayı, zengin değil, benim fakir kardeşim. Allah selamet versin, bayılıyor bir tane kredi kartı elime alayım. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bir öğrense, o zaman bunlar bu parayı elde edemeyecekler. Bir tanesine onu söyledim; `Ya` dedim `Allah aşkına, faizden elde ettiğin gelir tamam, fakat bu faiz dışı gelirden elde ettiğin parayı, gömüleceğin mezara doldurmaya kalksak, o mezar almaz bunu. Ne yapacaksınız bu parayı ya? Vatandaştan bu komisyonları almayın.` Ama yok, doymazlar. Onların gözünü ancak kara toprak doyuracak."