• DOLAR 32.482
  • EURO 34.54
  • ALTIN 2474.34
  • ...
El yapımı bomba elinde patladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar İlçesi`nde 17- 18 yaşlarında 2 kişinin taşıdığı el yapımı patlayıcı infilak etti. Bombayı taşıyan kişinin eli parçalanırken, yanındaki iki arkadaşı ile sokakta oynayan küçük yaştaki 2 kız da yaralandı. Polis, olay yerinden topladığı uzuvları yaralıların tedaviye alındığı hastaneye götürdü.

İNFİLAK ETTİ


Patlama saat 13.20`de, Koşuyolu 204 sokakta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yürüyen yaşları 17-18 olduğu belirtilen iki kişiden birinin elinde bulunan el yapımı parça tesirli patlayıcı henüz bilinmeyen nedenle infilak etti. Büyük bir gürültüyle patlayan bomba, çevrede büyük korku ve paniğe neden oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği`nden yapılan açıklamada, Bağlar ilçesi Koşuyolu Caddesi 204. Sokak`ta saat 13.06`da el yapımı parça ve basınç etkili bombanın patlaması sonucunda yaşları küçük olduğu tespit edilen 5 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı kaydedildi.

Yaralılardan 2`sinin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavisinin sürdüğü belirtilen açıklamada, 3 yaralının ise ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği bildirildi.

Açıklamada, patlamanın meydana geldiği yerde uzman ekiplerce inceleme yapıldığı da belirtilerek "İlk incelemelerde, patlamanın el yapımı parça ve basınç etkili bombanın patlaması neticesinde meydana geldiği anlaşılmıştır. Olay mahallinde yapılan araştırmalarda patlamadan dolayı yaralanan vatandaşlarımıza ait olduğu değerlendirilen uzuv parçalarının süratle hastaneye intikali sağlanmıştır. Konu ile ilgili çok yönlü soruşturma yürütülmektedir" denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir