• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Kamalak: AB yerine İslam Birliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Avrupa Birliği peşinde koşmak yerine İslam birliğini kuralım" dedi.

Kamalak,  Saadet Partisince Rixos Otel`de düzenlenen iftarda İslam ülkeleri büyükelçileriyle bir araya geldi.

Müslüman ülkelerin güçlenmesini istemeyen Batı`nın, bunun için her türlü mezhep ve etnik farklılığı kışkırttığını söyleyen Kamalak, yeni bir dünya kurulmadan insanlığın huzur ve barışa kavuşamayacağını öne sürdü.

Yeni bir dünyayı ancak Müslümanların kurabileceğini ifade eden Kamalak, İslam aleminin aydınları ve yöneticilerine yeni dünyayı birlikte kurmaya çağırarak, "Güçlerimizi birleştirelim, kardeşliğimizi en güçlü şekilde tesis edelim. Bir an evvel İslam barış gücünü kuralım. Avrupa Birliği peşinde koşmak yerine İslam Birliği`ni kuralım" diye konuştu.

Kamalak, İslam aleminin temel probleminin demokrasi değil, bağımsızlık olduğunu ileri sürerek, İslam birliği kurulmadan gerçek anlamda bağımsızlığın mümkün olmadığını savundu.

"FİLİSTİN MESELESİNDE İSLAM ALEMİ BAŞARISIZ OLDU"

Filistin`in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf da iftara katılan büyükelçiler adına yaptığı konuşmada, Batı`nın da arzuladığı gibi Müslümanların hala birbiriyle uğraştığını ve yüz yıldır çözülemeyen Filistin meselesinde İslam aleminin başarısız olduğunu söyledi.

Bu sorun çözüldüğü takdirde İslam dünyasının çok farklı bir yere geleceğini dile getiren Maruf, gelecek günlerin geçmişten daha iyi olması temennisinde bulundu.

Saadet Partisinin iftarına, İran, Pakistan, Afganistan, Lübnan, Bahreyn gibi pek çok Müslüman ülkenin büyükelçileri ve misyon şeflerinin yanı sıra, partinin eski genel başkanı Recai Kutan da katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir