• DOLAR 32.576
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2428.647
  • ...
İki ilçe sınırına bir kilometrelik iftar sofrası kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güngören ve Bağcılar Belediyesi, iki ilçenin birleştiği sınır olan 10. Sokağa iftar sofrası kurdu. Yaklaşık 1 kilometrelik iftar sofrasında 5 bin kişi oruçlarını açtı. Sokağın bir ucundan, diğer ucuna ulaşan iftar sofrasında renkli görüntüler oluştu. İftar sofrasına, AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ve protokol üyeleri katıldı.

ÖMER DİNÇER: "BU İNSANLARDA KARDEŞLİK VAR"

İftar öncesi konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Bu Ramazan`ın bereketi. Bağcılar ve Güngören Belediyelerimiz 2 ilçenin sınırında, bu bölgenin halkına birlikte iftar veriyorlar. İnsanların ne kadar coşkulu olduğunu görüyorsunuz. Oruç fiziki olarak baktığımızda yorgunluk demek. Bu insanlarda dostluk, kardeşlik dayanışma var. Bunun bütün yıl boyunca ülkemize yayılmasını temenni ediyoruz" dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Her yıl geleneksel hale getirmiş olduğumuz mahalle iftarlarımızı, geçen yıl komşu ilçe iftarlarımız ile daha da güzelleştirdik. Artık komşularımız ile, sınır ilçelerimiz ile müşterek iftarlar yapıyoruz. Bu akşam Güngören ve Bağcılar ilçemizin komşuları aynı sofrada buluşuyorlar. Aynı duyguyu taşıyan insanların, aynı sofrada buluşması ile güzellik bir başka oluyor" diye konuştu.

Vatandaşın hizmetkarları olduklarını belirten Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman da, "Zaman zaman fırsat buldukça birlikte oluyoruz. Ramazan`lar yılın en güzel anları. Günün en güzel anı da orucu birlikte açtığımız zaman. Sevdiklerimiz ile bu güzel anı paylaşmak istedik. 2 yıldır Bağcılar ile ortaklaşa bu iftarı düzenliyoruz. Rabbim inşallah daim etsin. Ülkemizde bu birlik beraberlikle daha güçlü, istenilen seviyeye çıkabilsin" dedi.

Kaynak: İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir