• DOLAR 32.452
  • EURO 34.466
  • ALTIN 2488.487
  • ...
Baydemir Ermenilere ait eserler için protokol imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Surp Giragos Ermeni Kilisesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında hazırlanan protokol imzalandı.
 
Kilise Vakfı Başkanı Ergün Ayık ile yönetim kurulu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen`in de hazır bulunduğu protokol töreninde Ayık ve Baydemir imza attı.
 
Cemil Paşa Konağı Kent Müzesi kapsamında Ermenilere ait eserlerin onarımı yapılan Kilise`nin müştemilatında sergilenmesini içeren protokol töreninde Baydemir, "Bu protokol kentimiz Diyarbakır`a ve Diyarbakır`ın tanıtılması sürecine büyük bir katkı sunacağına inanıyorum" dedi. Ayık da imza atarken hayırlı olmasını diledi.
 
Protokol, Diyarbakır Ermeni Surp Küçük Kilise Hıdır İlyas Surp Gregos Kiliseleri Vakfı`nın kendi mülkünün bir bölümünü bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi`ne tahsis etmeyi öngörüyor.
 
Kilisenin Ermenilere ait bilgi, belge ve etnografik malzemelerin temininde Belediyeye yardımcı olacağı, belediyenin açılacak müze bölümünü halkın ziyaretine açacağı belirtiliyor.
 
Belediyenin ziyarete açık tüm yerlerin temizliğinin sağlanması, bu mekânlarda kullanılacak su ve elektrik bedelini karşılayacağı öngörülüyor. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir