• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Esad Yönetimi İstanbul`da Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazı sonrası Suriye Başkonsolosluğu önünde toplanan Suriyeliler, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu ve 16 Temmuz Gençlik Hareketi Suriye’deki Baas yönetiminin yaptığı katliamları protesto etti. Esad yönetimine bir an önce katliamdan vazgeçme çağrısı yapan göstericiler, ülkede yönetimin halka bırakılmasını istedi. Halka destek veren sloganlar atan protestocular, ellerinde taşıdıkları resimlerle Baas rejiminin yaptığı katliamları gösterdi. Bir grup genç de açtıkları ‘devrimciler haklı beyler’ pankartı ile Suriye halkına destek verdi.

 

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu adına konuşma yapan İHH Yönetim Kurulu üyesi Osman Atalay, Srebrenitsa’da 16 yıl önce bir soykırım yapıldığını hala cesetler çıkarıldığını, 1982 yılında da Hama’da yapılan benzer katliamda 20 bin kişiden fazla kişinin katledildiğini hatırlattı. Atalay Suriye’de 902 çocuğun katledildiğini ve katliamların sürdüğünü belirtti. Esad yönetimine çağrı yapan Atalay, Beşar Esad ve yakınlarının bir an önce istifa etmesi gerektiğini ve katliam yapan yöneticilerin uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gerektiğini vurguladı.

 

Suriye Halkıyla dayanışma platformu adına konuşma yapanlar, 16 Temmuz gençlik Hareketine destek verdiklerini açıkladılar. Konuşmacılar Suriye’de akan kanın durması ve halkın taleplerine kulak verilmesi çağrısı yaptı.

Suriye Dayanışma Platformu ve 16 Temmuz Gençlik hareketi adına Türkçe ve Arapça basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Suriye’de yaşananların Bosna’da Filistin’de yaşananlardan hiçbir farkı olmamasına rağmen Türkiye kamuoyu Suriye’de yaşananlar noktasında yeterince ses yükseltemedi.

İşte bu sessizlik duvarını yıkmak, Baas rejimine karşı özgürlük mücadelesi veren Suriye halkının yanında olduğumuzu dünyaya ilan etmek, emperyalistler tarafından çizilen ulusal sınırlara değil, ümmetin sınırlarına inandığımızı haykırmak, Suriye’ye karşı NATO ve benzeri güzlerin müdahalesine karşı olduğumuzu ifade etmek için Suriye sınırına doğru harekete geçiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen arkadaşlarımızla birlikte yarın saat 10.00’de Kilis- Öncüpınar sınır kapısında olacağız. Suriye halkıyla devrimci gençlerle birlikte olduğumuzu haykıracağız” denildi.

Timetürk

 


Bu haberler de ilginizi çekebilir