• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Diyarbakır'da yanık ünitesi hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi kendi bünyesinde oluşturduğu Yanık Ünitesini hizmete açtı. Her türlü yanığın tedavi edildiği ünitede greft (yama) tedavisinin de uygulanacağı öğrenildi.

 

Özellikle çocuklarda yanık oranının fazla olduğu bölgede ihtiyaç duyulan Yanık Ünitesi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yeni yerinde hizmete açıldı.

 

Tek kişilik odalardan oluşan 12 yataklı yanık ünitesi; 2 uzman doktor, 6 hemşire, 1 sağlık memuru, 1 yardımcı personel, 3 temizlik görevlisi ile hizmet verecek.

 

Ayrıca yanıklarda detaylı tedavi ve kısa sürede iyileşme sağlamak için genel cerrahi, çocuk cerrahi ve plastik cerrahi uzmanlarının ortak çalışma yapacağı ifade edildi.

 

Yanık Ünitesi'nde 3.derece yanık hastalarına cihaz ve donanımlarla greft (yama) tedavisinin uygulanacağı öğrenildi.

 

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu yanık tedavisinin dikkatli ve bilinçli yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Bölgede yanık oranının çok fazla olduğunun altını çizen Kurtoğlu, " Ne yazık ki çocuklar tandıra, süt kazanlarına düşüyor. Yani Yanık Ünitesi bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamada büyük önem taşıyor. Yanığın ilk müdahalesi hastada deforme ve kalıcı bir etki bırakılmaması açısından da çok önemli." dedi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir