• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Parklar iftardan sonra boş kalmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da neredeyse her köşe başında halkın yoğun bir şekilde gittiği kahvehane ve parklar, teravih namazından sonra tıklım tıklım doluyor.

 

Yaz sıcağının doruğuna ulaştığı bu günlerde Ramazan'ın da etkisiyle halk, aşırı sıcaklardan dışarı çıkamadığı için akşam teravihten sonra kendini dışarı atıyor.

 

Teravih namazından sonra zamanının çoğunu aileleriyle birlikte parklarda geçirdiklerini belirten Mahmut Aydın, "Batman'da aşırı sıcaklar nedeniyle ve oruç ayı olması sebebiyle mecbur kalmadıkça gündüzleri dışarı çıkamıyoruz. Ancak iftarımızı yapıp ibadetlerimizi yerine getirdikten sonra ailece kendimizi parka atıyoruz. Buralarda sahura kadar dinleniyoruz" dedi.

 

Bazı Batmanlı vatandaşlar ise, teravihlerden sonra arkadaşlarıyla birlikte gündüzleri gidemedikleri kahvehanelere uğrayarak vakitlerini geçiriyorlar. Günün yorgunluğunu üzerlerinden atmak ve arkadaşlarıyla sohbet etmek amacıyla kahvehanelere geldiklerini ifade eden Kamil Ömeroğlu, "Bizler, iftar açıp teravih namazını kıldıktan sonra sahura kadar arkadaşlarımızla birlikte kahvehanelerde oturuyoruz. Gündüzleri ihtiyaç dışında pek fazla dışarı çıkmıyoruz. İftarımızı açtıktan sonra kahvehanelere geliyoruz. Burada çay içip arkadaşlarımızla birlikte sohbet edip vakit geçiriyoruz" ifadelerini kullandı. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir