• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
Hırsızlıkla suçlayıp işkence yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Organize Sanayi Bölgesinde çalıştığı işyerinde patron ve yakınları tarafından hırsızlık yaptığı iddia edilerek saatlerce işkence yapılan 21 yaşındaki Selman Arslan, 5 ay iş göremez raporu aldı.
 
Yaklaşık 100 - 150 TL gibi cüzi bir kıymeti olan sigara kâğıtlarının çalınması nedeni ile çocuğuna insanlık dışı işkence yapıldığını söyleyen baba Cafer Arslan, oğlunun şuana kadar hiç bir hırsızlık yapmadığını ve hırsız olmadığını, velev ki yapmışsa dahi böyle insanlık dışı işkenceleri hak etmediğini söyledi.
 
Yapılan işkencelerden dolayı sağlık raporu alıp görüntülerle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen baba Cafer Arslan, "Oğlum hanımıyla tartıştı ve 2-3 gün işe gitmedi. O 2-3 gün zarfında malları çalınmış, oğlum işe gitmeme sebebini utandığından başka şeyler söylemişti. Patronları da araştırıp öyle olmadığını öğrenince hırsızlık suçunu oğlumun üstüne attılar... Oğlumu saatlerce vuruyorlar, saat 12.00`de oğlumu vurmaya başlıyorlar 19.00`da ise beni arayıp durumdan daha yeni beni haberdar ediyorlar" dedi.
Yaptıkları şikâyet sonrası yapılan aramalarda kanlı sopa ve birçok kesici delici aletlerin işyerlerinde yakalandığını ifade eden Cafer Arslan, "Bunlar esnaf mıdır, işkenceci midir anlamadım" diyerek yapılan işkencenin peşini bırakmayacaklarını ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.
 
Hırsızlık sırasında izinde olduğunu ifade eden Selman Arslan ise, zorla suçun üzerine atılıp kendisine saatlerce işkence yapıldığını söyledi. Yapılan işkencelerden kurtulmak için suçu kabullendiyse de patronlarının hışmından kurtulmayan Selman Arslan saatlerce öldüresüye dövülür. Yapılan işkencelerden sonra üzerindeki kanlı elbise çıkarılıp çeki düzen verildikten sonra bir şey olmamış gibi babasına teslim edilir.
 
Olay yerinden ayrılınca oğlunun durumunun iyi olmadığını gören Cafer Arslan, vücudunu kontrol edince hayretle içerisinde kaldığını söyledi. Yapılan şikâyet üzerine T.K, İ.K, K.K, ve O.K isimli dört zanlıdan üç kişinin ifadesi alınırken bir kişinin kayıp olduğu, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. (M. Salih Özcan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir