• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
"Oyuncak silahını getir, kitabını götür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi ve TÜGİAD Çukurova Şubesi öncülüğünde yapılan "Oyuncak silahını getir, kitabını götür" kampanyası başladı.


10 gün sürecek olan kampanyanın Mersin ayağında, Kipa AVM'ye oyuncak silahını getiren çocuklara kitap ve top hediye edildi.


Çocukları, silahtan ve şiddetten uzak tutmak amacıyla 2 yıl önce başlatılan 'Oyuncak silahını getir, kitabını götür' kampanyası ulusal boyuta taşındı. Karabağlar'da serseri kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'a atfedilen kampanya, 'Çiçekler Solmasın, Umutlar Sönmesin' sloganıyla tüm Türkiye'de aynı anda başlatıldı. 10 gün boyunca değişik illerdeki 54 ayrı mağazada oyuncak silahını getiren çocuklara hikâye kitabı ve oyuncaklar hediye edilecek.


Oyuncak silahlarını getiren çocuklara hikâye kitabı ve top hediye eden TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, çocukların silah ve şiddetten uzak tutulması adına başlatılan kampanyaya destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. En erken yaşlarda başlayan bilinçlendirmenin toplumsal barışın sağlanması için hayati önem taşıdığını kaydeden Öner, 10 gün boyunca oyuncak silahını getiren çocuklara kitap başta olmak üzere çeşitli oyuncakların hediye edileceğini belirterek, 'duyarlılık' çağrısı yaptı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir