• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
İzmir'de yazılım alanında önemli işbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - İzmir Üniversitesi ve Ege Bilişim Sanayicileri Derneği (EBİLSAD), sektörün İzmir merkezinde ve Ege bölgesindeki gelişimi için güç birliği yapma kararı aldı.


Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Saldır eşliğinde İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeşve Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ile bir araya gelen EBİLSAD üyeleri, sektörün ihtiyaçlarını, eksiklerini ve bundan sonrası için yapılması gerekenleri anlattı, İzmir Üniversitesi'nden akademik destek ve kalifiye iş gücü eğitimi istedi.


İzmir Üniversitesi'nin iş dünyası ile yaptığı işbirliklerinin hem mezunların kariyerlerini bölgelerinde ve İzmir'de sürdürmeleri açısından hem de iş dünyasının ihtiyaçlarının karşılanması açısından çok önemli olduğunu belirten Rektör Erciyeş, eğitim programlarının düzenlenmesi, proje geliştirilmesi, firmalar ile akademisyenler arasında ortak çalışmalar ve öğrencilerin firmalarda yapacağı uygulama eğitimleri ile beyin göçünün tersine çevrilebileceğini söyledi.


TÜBİTAK, KOSGEB ve İZKA için proje üretecekler
Rektör Yardımcısı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Öztürk, Yazılım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Orhun ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bayram Ali Su'nun katıldığı toplantıda, akademik ve sektörel işbirliği çerçevesinde TÜBİTAK, KOSGEB ve İZKA gibi kurumlara yönelik olarak proje üretilmesi kararı alındı. Sektörde, farklı mühendislik alanlarında uzman kişilerden meydana gelen ekiplerin aynı projede çalışıyor olması nedeni ile veri madenciliği, güvenlik gibi konular başta olmak üzere mühendislik fakültesinin farklı bölümlerinden öğrencileri bir araya getirecek projeler üzerinde çalışılması kararı alındı. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir