• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
20 Yıl Öncesine Ait Mermiler Hala Olay Yerinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`ın Bahçesaray ilçesinde 1993 yılında PKK giyimli bir grup tarafından Sündüs (Miran) yaylasında 24 kişinin katledilmesi, aradan 20 yıl geçmesine rağmen tazeliğini koruyor.
 
Katliamın yeniden gündeme gelmesinin ardından olayla ilgili belgesel çekimi yapan Rehber TV ekibi, olaydan 20 yıl sonra ilk kez olayın tanıkları ve katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla Sündüs (Miran)Yaylası`na gitti.
 
"Deliller hala olay yerinde"
Çadırların bulunduğu alanda çok sayıda elbise ve çorap parçaları, demlik kapakları, tencere kapağı, kırık şişe parçaları ve G3 ve kaleşnikof mermileri hala yerinde duruyor. Hatta mermilerden patlamayanlar dahi var. Katliamda kullanılan 4 adet kaleşnikof mermisi (2 tanesi patlamamış) 2 tane de G3 mermisi bulundu. Ayrıca olaydan yaralı olarak kurtulan Ahmet Güzel, o gün katledilen hanımına ait olduğunu söylediği bir çorap parçasını bulması oradakileri gözyaşlarına boğuldu.
 
Her bir bulgu, faillere ulaşmak için birer kanıt iken hala olay yerinde olmaları olayın tamamıyla örtbas edildiğini ve 20 yıldır hiçbir inceleme dahi yapılmadığını bir kez daha ortaya koydu.
 
Komutan "gitseniz sizi de vururlar" diyerek bizi engelledi
Garip bir ifade de yayla sakinlerinden birine ait. Olaydan sonra 30 kişiyle katliamı gerçekleştirenlerin peşinden gitmek istediklerini belirten yayla sakini, "Ancak askerler, `hiç kimse dereden geçmesin`, `gitseniz sizi de vururlar`" diyerek bizi engelledi hâlbuki gitseydik bir ihtimal onların izine rastlardık" dedi.
 
Mermilerin ne işi var orada?
Ayrıca katliamın yer aldığı Bahçesaray Polis Amirliği resmi internet sitesinde "Olay yerinde yapılan incelemede 76 adet Kaleşnikof, 9 adet de G3 marka tüfeğe ait boş kovan bulunmuştur" deniliyor. Ancak bunların hala olay yerinde olması bu mermilerin balistik incelemelerinin yapılmadığını olay yerinde bırakıldığını ortaya koyuyor.
 
Öte yandan olayla ilgili zaman aşımı muamması da devam ediyor. Mazlum-Der Van Şubesi böyle bir tehlikenin kalmadığını belirtirken Van Baro Başkanı Murat Timur ise, 18 Temmuz yani olayın yıldönümünde savcılığın karar vereceğini belirterek, "Savcı ya bize `dava zaman aşımına uğradı` diyerek dosyayı kapatacak. Ya da dava açılıp 20 yıl sonra da olsa bu dava soruşturulacak" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir