• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
"Bölgenin yanlış algılanan imajı artık doğru okunuyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Çözüm süreci ile ilgili açıklamada bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, çözüm sürecinin her alanda olduğu gibi üniversitelerde de şimdiden etkisini göstermeye başladığını söyledi.


Çözüm süreciyle birlikte Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerine yönelik yanlış algıların yıkılacağını kaydeden Uluçam, "Batman'ın ve bölgenin yanlış algılanan imajı artık doğru okunuyor" dedi.


"Yanlış algılar yıkılacak"
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uluçam, çözüm sürecinin Batman ve Batman Üniversitesi'ne ne tür yansımaların olabileceğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin geleceği gençlerin Batman Üniversitesi'nde eğitim almalarından memnuniyet duyarız. Çözüm süreci her alanda olduğu gibi üniversitelerde de şimdiden etkisini göstermeye başladı. Ülkemizin batısında yaşayan öğrenciler artık Batman'a gelmeyi daha çok düşünüyor. Batman Üniversitesi'ni daha güzel günler bekliyor. Üniversitemiz bu yıl 2 bin 660 yeni öğrenci ile tanışacak. Bu sayının ek kontenjanlarla birlikte daha da artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


"Mezunlarımız hemen iş buldu"
Batman'ın huzurlu bir yerleşim merkezi olduğuna işaret eden Uluçam, "Batman'da modern merkezi kütüphane, yemekhane ve sosyal tesisler öğrencileri beklerken, teknik okullarımızın uygulama yaptıkları çok sayıda uygulama alanı ve atölyeler de mevcut. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yeni bölüm açılan Batman Üniversitesi'nde bu yıl ilk mezunlarını veren Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarımı Bölümü öğrencilerinin tümü KPSS ile işe yerleşti. Diğer bölümlerden mezun olan öğrencilerimizin de TÜPRAŞ, TPAO, TEDAŞ gibi kurumlarda iş imkânı oldukça fazla" açıklamasında bulundu.


Batman'ın dışarıdan algılandığının aksine huzurlu bir yerleşim merkezi olduğuna dikkat çeken Uluçam, "Öğrenci değişim imkânlarıyla da öne çıkan Batman Üniversitesi'nde, Erasmus Programları kapsamında yurtdışına gitme imkânları sunuluyor. Yüksek lisans ve doktora programları ile mezun öğrencilerimize eğitimlerine devam etme imkânı veriliyor" dedi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir