• DOLAR 32.602
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2496.887
  • ...
STK ve kurumlar muhtaçlar için buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - BATSO öncülüğünde Batmanlı yardıma muhtaç ve dar gelirli aileler ile ilde bulunan Suriyeli ve Afganlı muhtaçlara daha fazla ulaşmak için Batman'da faaliyet yürüten STK ve bazı kurumlar iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

İftar yemeğine Batman Valisi Yılmaz Arslan, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, bazı kurum müdürleri, Batman'daki STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, işadamları ve avukatlar katıldı.

 

Yemeğin ardından Vali Yılmaz Arslan söz alarak, Batmanlı, Suriyeli ve Afgan fakirler için STK'lar ve kurumlar olarak neler yapılabilir diye BATSO'dan teklif aldıktan sonra çok sevindiğini belirtti.

 

Vali Arslan, konuşmasının devamında Batman'daki fakir, Suriyeli ve Afganlı muhtaç ailelere yaptıkları yardımları anlattı. Arslan, "Afgan uyruklu olup ilimize gelen kişilerden geçici izni olanlara Nüfus İdaresi geçici TC numaraları verdi. Onları Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na kaydettik ve vatandaşlarımız gibi yararlandılar. Afganlı 278 aile ve 1058 kişinin kaydı yapıldı. 388 bin liralık ayni ve nakdi yardım yaptık. Sadece sağlıkla ilgili sorunları var. Sağlık kurumlarına gittiklerinde ücreti kendileri karşılıyor. Bu sorun için de Ankara ile yazışıyoruz" dedi.

 

Batman'a çok sayıda Suriyeli sığınmacının geldiğini ifade eden Arslan, "2012 yılının 12'nci ayından bu güne kadar bin 227 aile ve toplamında 4 bin 886 Suriyeli bizde kayıtlı. Yaklaşık 900 aile halen ilimizde yaşıyor. Tedavi giderlerini dahi biz ödüyoruz. Şuana kadar 640 bin lira harcadık ve ödeneği ise AFAD'tan geliyor. Suriyelilerin dilenmesi için hiçbir sebep yoktur. Dilenenlere ise yardım edilmesin. Yardımlaşma için sivil kurumların işbirliği çok önemlidir. Sadece Afgan ve Suriyeli değil vatandaşlarımızdan da muhtaç binlerce kişi var. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nda 44 bin 600 hane var ve bu da 234 bin kişi yapıyor" ifadelerini kullandı.

 

Yaptıkları toplantının amacını açıklayan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir de, "Bir araya gelmemizin amacı, Batman'da yardıma muhtaç aileleri, Suriyelileri ve Afganlıları daha doğru tespit etmek, bunları yerinde kontrol ederek, yardımların amacına ulaşmasını sağlamaktır. Ramazan ayı sadece oruç tutma ayı değil nefis ayıdır. Ramazan ayında fakir ve fukaraları gözetmemiz gerekiyor. Bu toplantıyı bir kereye mahsus değil ilimizde bulunan fakirlere 12 ay içerisinde her ay düzenli yardım etme niyetindeyiz. Bundan sonra her ay düzenli yardım edebilmek için çalışma başlatacağız" dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar, tek tek söz alarak fikir ve önerilerini sundular.   (Veysi Demir/M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir