• DOLAR 32.594
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2422.328
  • ...
ABD Büyükelçisinin Doğu Ziyaretlerine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ricciardone ikinci defa aynı bölgeyi ziyarete çıkması akıllara çeşitli sorular getirdi. Büyükelçinin bu gizemli gezisini siyasetçiler sert bir dille eleştirdi.

Akit’e konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Büyükelçinin gezisini ‘turistik gezi’ olarak değerlendirmenin aptallık olacağını söyledi. Yalman, “Elçinin gezisi masum değil. Niye batı değil de doğu? Amaç Arz-ı Mev’ud” dedi.

RİCCİARDONE 2. SEFERİNDE

Van, Hakkâri ve Ağrı illerine giden Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone buralarda çeşitli temaslarda bulundu. Gezinin asıl amacının ne olduğu bilinmezken, Büyükelçi, ziyaretlerin gezi amaçlı ve dost ziyaretleri olduğunu ileri sürdü.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ise ziyaretlerin turistik bir ziyaret olarak görülmediğini söyledi. Son bir ay içerisinde 2 defa bölgeyi ziyaret eden Ricciardone’nin niçin batı illerinde gitmediğinin merak konusu olduğu dile getiren Yalman bölgedeki büyük oyunlara dikkat çekti. Yalman, İsrail’in bölgedeki emellerini hatırlattı.

“AMAÇ ORTALIĞI KARIŞTIRMAK”

Amerika’nın Türkiye’de ve Ortadoğu’da güçlü bir devlet istemediğini belirten Yalman, “Asıl amaç bu bölgelerde gezip, huzuru bozarak iç karışıklık çıkarmak. Türkiye’nin terör sorunun yavaş yavaş bittiğini gören Amerika ve İsrail, bu durumdan rahatsız oldular” ifadelerini kullandı. Amerikalıların ve İsraillerin sempatik duruşlarına aldanmamamız gerektiğini bu sempatik duruşların altında sinsi planların olduğunu dile getiren Yalman, amacın Arz-ı Mev’ud olduğunu söyledi.

“BÖLGEDE TEK TÜRKİYE KALDI”

Amerika ve İsrail’in tüm Ortadoğu’yu karıştırdığını, bölgede sadece Türkiye’nin kaldığını vurgulayan Yalman, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Türkiye Suriye’deki olaylara dâhil edilmek istendi. Mısır askeri darbeyle saf dışı bırakıldı. Müslüman coğrafyalarda kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Türkiye artık Amerika ve İsrail’in gerçek yüzünü görmesi gerekir. Amerika, Türkiye’de yaşanan hiçbir olumlu gelişmeyi istemiyor. Özellikle şimdi içinde bulunduğumuz Çözüm Süreci’ni. Bunlar bizlere ‘süreci destekliyoruz’ deseler de arkasından mutlaka bir çıkarları vardır.”

akit

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir