• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
İsviçre`de Rahmet İkliminden Bir Gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSVİÇRE - Rahmet ve Mağfiret mevsimi olan Ramazan ayının ilk gününden itibaren Basel Said-i Nursi Camii`nde başlayan Ramazan Özel Programı Bayram arefesine kadar devam edecek. Avrupa genelinde İslami STK`ların hayırlı çalışmalarını arttırdığı bu mübarek ayda özellikle verilen iftar yemekleriyle dünyanın dört bir yanındaki farklı kültürlere, renk ve ırklara mensup insanlar bir araya gelerek toplu şekilde ibadetlerini yapıyor.

100 ila 250 kişiye iftar veriliyor
Basel Said-i Nursi Camisinde Ramazan ayı boyunca her gün ikindi namazının hemen ardından okunan Kur`an mukabelesi, iftar vaktinden önce yapılan Kur`an meali derslerinin yanı sıra verilen iftar yemeklerine ve Teravih Namazlarına Basel ve çevresinde yaşayan Müslümanların yoğun ilgisi oluyor. Hafta içi günlerinde ortalama 100 kişinin katıldığı iftar yemekleri hafta sonları ailelerin de iştirak etmesiyle 250 kişiyi buluyor.

Ramazan ayı heyecanı vakıf gönüllülerini sarmış
Said-i Nursi Camii adına Abdulmecit Öz ve Lokman Genç yaptıkları açıklamada, "Bir mübarek Ramazanı Şerife daha kavuşmanın mutluluğu ve hazzını yaşayan İslam coğrafyasının bütün Müslüman halkları gibi, Vakfımız Said-i Nursi de Ramazanı ümmetle aynı duygular içerisinde karşılamanın sevincini yaşıyor" dedi.

Cami`nin Ramazan programı hakkında açıklamalarda bulunan yetkililerden Öz ve Genç, "Her sene Ramazan ayında olduğu gibi bu sene de camimizde ikindi namazı akabinde Kur`an mukabelesi ve yine akşam namazından önce`de bir cüz olmak üzere Meali Şerif okunmaktadır. Gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen Kur`an okuma programı beraberinde Hasan hocamıza Kur`an`la alakalı yöneltilen sorularla daha da renklenip ilgi çekiyor" diye konuştular.

Vakfın hizmetleri takdir görüyor
Hayırsever Cemaat bireylerinin katkılarıyla her akşam iftar yemekleri verdiklerinin altını çizen Öz ve Zerey, "Ramazan`ın getirmiş olduğu bereketle adeta cıvıl cıvıl olan vakfımız bir yandan mukabele bir yandan iftar yemeği hazırlıkları, bir yandan temizlik derken herkeste tatlı bir telaş ve oruçlu olmanın verdiği şuurla camii gençlerimiz; Akşam namazını kılan Cemaate sofrada yemeklerini hazır etmiş oluyorlar.
 
Çok çeşitli ülkelerden gelmiş bulunan Vakfımızın Cemaati gençlerin bu hizmetlerinden oldukça memnun olduklarını belirtmekteler. Yozlaşan asimile olan ve gençleri muhafaza etmekte sıkıntılar yaşayan Avrupalı Müslüman toplumu göz önünde bulundurulduğunda Said-i Nursi Vakfı gençlerinin bu denli saygılı, terbiyeli ve Camii`nin hizmetinde ihlasla ve gayretle koşturmaları Vakfımızın müdavimleri olsun veya sair zamanlarda ziyaret etmiş kardeşlerimiz olsun takdirlerini kazanmıştır" ifadelerinde bulundular.

Salavatlar okunup dualar ediliyor
Son olarak Teravih Namazları hakkında konuşan Öz ve Zerey, "Yatsı namazından önce Hasan Hoca`mızın verdiği vaazın ardından kılınan yatsı ve teravih namazlarıyla getirilen salavatlar ve yapılan dualarla Ümmetle aynı duyguları yaşamak vahdet için dua etmek gibi müşterek İslami vecibelerle günü bitiren vakfımız, genci ve yaşlısıyla Ramazanı ihya edebilmek için tüm Müslümanların dualarını beklemektedir" dedi. (Hamza Korkut - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir