• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
SON DAKİKA
 Beykoz`daki yangınlar `kundaklama`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beykoz Çavuşbaşı`nda dün ormanlık bölgede 4 farklı noktada aynı anda başlayan yangında 1 hektarlık yeşil alan zarar gördü. Alınan bilgiye göre, Çavuşbaşı`ndaki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde kundaklama sonucu yangın çıktı. 4 farklı noktada çıkan yangına, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü`ne ait çok sayıda arazöz ve iş makinası ile Çavuşbaşı, Ümraniye, Kavacık itfaiye grupları müdahale etti. Yangını söndürme çalışmalarına 2 helikopter de havadan destek verdi. Yangın, havadan ve karadan yoğun müdahaleyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 1 hektarlık yeşil alan zarar gördü.

YEŞİL ALANLAR KAYBOLUYOR

Beykoz`da, Elmalı Baraj Havzası`nda 21 Haziran`dan bu yana birbiri ardına yangın çıkıyor. Bölge o tarihten bu yana yangınlarla boğuşuyor. Yangının ilk çıktığı tarih 21 Haziran. Tutanaklara ihmal ve dikkatsizlik olarak yansıyan o yangının ardı arkasının kesilmesi bir yana 3 Temmuz`dan itibaren hız kazandı. Dünkü yangında, etkili müdahale sonucu bir hektarlık alan yansa da son yangınlardaki kaybın yaklaşık 8 hektara ulaştığını bildirdi. Yetkililer, kundaklama ihtimali üzerinde duruyor.

TUTANAKLARA `KASITLI` OLARAK GİRDİ

Çavuşbaşı bölgesinde peş peşe çıkan yangınlar, İstanbul Valiliği`nde soruşturuluyor. Yangınların kundaklama sonucu kasıtlı olarak çıkarıldığı düzenlenen tutanaklara yansıdı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Çavuşbaşı mevkiinde 21 Haziran`dan bu yana yaklaşık 8 hektarlık yeşil alan kül oldu. 21 Haziran`da Kocatepe, Kent ormanı mevkiinde, Kocatepe Mezarlığı mevkiinde ise 28 Haziran`da, 3 Temmuz, 5 Temmuz, 6 Temmuz ve 8 Temmuz tarihlerinde kayıtlara `kasıtlı` olarak geçen üç yangın çıktı. 10 Temmuz`da Deve Geçidi mevkii, 11 Temmuz`da Hekimbaşı mevkii yandı. Elmalı Barajı mevkiinde ise 11-12-13 Temmuz`da kayıtlara `kasıtlı` olarak geçen yangınlar çıktı. 14 Temmuz`da ise yine kayıtlara `kasıtlı` olarak geçen yangınlar Kent Ormanı ve Kocatepe mevkilerinde çıkarıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir