• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Dört ayda hafız oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başarısı ile göz dolduran 16 yaşındaki Merve, aynı yıl içinde hafızlık sınavını da başarıyla geçti. Müftülük, başarılı öğrenciyi umreyle ödüllendirdi. Merve`nin hafız olma isteği, hafızasının güçlü olduğunu fark eden hocalarının tavsiyesiyle başlamış.

Hocası Hatice Keşvelioğlu`nun yardımıyla çalışmalarına başlamış ve 4 ay içinde de hafızlığını tamamlamış. Hocası, Merve Yılmaz`ın kısa sürede hafızlığı tamamlamasındaki en büyük etkenin azmi ve çalışkanlığı olduğunu söylüyor ve başarısını şöyle anlatıyor:

“Merve`nin ezber kabiliyeti, yeterli çalışma ve tekrarlı ezber metodu ile birleşince ortaya güzel bir sonuç çıktı. Günde 3 ham sayfa ile başlayan çalışması daha sonraları artarak devam etti.

Bunu artırmasındaki en büyük etken verdiği dersleri günlük, haftalık, 15 günlük tekrarlar halinde verirken, cüzleri son sahifelerinden de çalışarak önceden ezbere hazırlık yapması oldu.” Bu kadar kısa sürede hafızlık eğitimini tamamlamayı tahmin etmediğini dile getiren Merve ise “Yapabilirmişim ama bunun farkında değilmişim. Çok şükür hocalarımın yardımıyla eğitimimi başarıyla tamamladım.” diyor.

Merve`yi başarısından dolayı umreyle ödüllendiren Darıca İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan da 2 yıllık hafızlık süresini 4 ayda bitirmesinin büyük başarı olduğunu kaydediyor. “Kızımız bölgemizde 4 ay gibi kısa sürede hafızlığını tamamlayarak bir ilki gerçekleştirdi. Hem kendisini hem de hocasını tebrik ediyorum. Merve kızımız gibi hafız olmak isteyen kardeşlerimizi kurslarımıza bekliyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Zaman

Bu haberler de ilginizi çekebilir