• DOLAR 32.558
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2427.196
  • ...
Fransa`da müslüman kadınlara saldırılar arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da İslamofobik saldırılar bir türlü durmuyor. Sürekli gündemde tutulan İslam karşıtı söylemlere rağmen Sarkozy zamanında bile bu kadar saldırı olmamıştı.

Son bir ay içinde 6 başörtülü kadın ırkçıların saldırısına uğradı. Saldırılar sözlü tacizle kalmadı. Resmen şiddete başvuran ırkçılar bir takım sanatçıların "İslamofobi suç olamaz" söylemini kullanarak bunun cezasız kalacağını düşünüyorlar.

Daha önce dazlaklar tarafından hırpalanan kadınlar yanı sıra Hamile bir Türk kadın da saldırıya uğramış ve bebeğini düşürmüştü. Ardından sırf otobüste yaşlı bir bayana yer verdiği için tutuklanan genç kız ve şikâyetçi olmuştu.

Ancak saldırılar her geçen gün şiddetini artırıyor. Reims şehrinde 18 yaşında bir kadına arkadan saldırıp omzunu ve kalçasını bıçaklayan saldırgan olay yerinden kaçarken genç kadın şuurunu yitirdi. Gelen ambulans ile hastaneye kaldırılırken hayati tehlikesi olmadığı bildirildi.

Yine aynı şehirde şehir merkezinde ise bir adam yine başörtülü bir kadına yaklaşarak sert bir dirsek vurarak hakarete başladı.

Ne olduğunu anlamaya çalışan ve niçin bunu yaptığını soran kadın "sale arabe, bougnoule" yani "pis Arap, pis zenci" (kadın siyah olamasa da) gibi ifadeler kullanarak olay yerinden kaçtı.

Sosyalistlerin iktidara gelmesinden sonra her ne kadar söylemler de düzelmeler olsa da eylemler de Müslümanların hayati tehlikesi artmaya başladı.

Sürekli başörtülü kadınlara saldırılması Fransa`da yaşayan Müslümanları tedirgin ediyor. Irkçılar yalnız dolaşan kadınlara saldırarak ne kadar korkak olduklarını da gösteriyorlar.

Bazı sanatçılar TV kanallarına çıkarak "İslamofobinin bir suç değil bir düşünce tarzı olduğunu ve Müslümanlardan korkmanın doğal olduğu" fikrini yaymaya çalışıyorlar.

Ramazan`ın gelmesi ise alışveriş merkezleri de laikliği bir kenara bırakıp Ramazan`a özel kampanyalar düzenlemesi laikleri çileden çıkarttı.

Özellikle sağcı ve ırkçı politikacılar bir dönem Türkiye`deki gibi  "laiklik elden gidiyor" çığlıkları atıyor.  Noel ve Paskalya bayramlarında mağazaların ona göre düzenlenmesini "o bayramlar dini değil, ticari" diye savunuyorlar.

UMP milletvekili Laurent Bourgoa Facebook sayfasında "Carrefour`da Ramazan Özel. Cumhuriyetimiz hala laik mi? Her şey çöküyor" yazması tepkilere neden olmuş ve yazı kaldırılmıştı.

Ancak siyasilerin bu tarz söylemleri vatandaşlarda "saldırabilirsiniz hak ediyorlar" mesajı olarak algılanıyor.

İslamofobinin suç sayılması için çalışan dernekler ise vatandaşların ilgisizliğinden şikâyetçi. Yapılan kampanyaların ses getirmemesi siyasilerin de bu konuda önlem almasını engelliyor.

Fransız halkının çoğunluğunun İslamı tehlike olarak görmesi ileriki günlerde saldırıların artacağının işareti olabilir. Sırf 2012 yılında Müslümanlara yapılan saldırılar (hakaretler sayılmıyor) %56 artmış ve 600`den fazla vaka tespit edilmişti.

Daha önce sadece mezarlıklara ve camilere saldıranlar şimdi açıktan açığa kadınlara saldırıyor. Yarın çocuklara karşı bile saldırılar olursa şaşmamak gerek.

Sırf twitterde antisemitist twit atıldı diye twitter`i hizaya getiren Fransız hükümetinin bu konuda hiçbir adım atmaması Müslümanları tedirgin ediyor.

İslamofobi ile mücadele eden dernek ise google maps üzerinden tüm olayları kayıt ediyor:

http://www.islamophobie.net/la-carte-de-france-des-actes-islamophobes

 

Kaynak: Haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir