• DOLAR 32.561
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2431.638
  • ...
BDP`li tecavüzcü başkana tutuklama kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Siirt`te 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakılan BDP`li Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin hakkında Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine Sulh Ceza Mahkemesi tutuklama kararı çıkardı.
 
Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar tarafından yapılan yazılı açıklamada, savcılığın Sulh Ceza Mahkemesinde yaptığı itirazın kabul edildiğini ifade ederek, Abdullatif Çekin`in tutuklanmasına karar verildiğini belirtti.
 
Başsavcı Bayar`ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
 
Siirt`te 12 Temmuz`da meydana gelen 17 yaşındaki M.A ile 13 yaşındaki S.A`nın mağdur olduğu cinsel istismar olayının şüphelisi Siirt Belediye Başkan Yardımcısı A.Ç. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı. Şüpheli 13 Temmuz tarihinde tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmiştir. Şüpheli hakkında nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol kararı verilmiştir. Mahkemenin kararına Cumhuriyet Başsavcılığımızca 15 Temmuz tarihinde itiraz edilmiş, itirazımız Sulh Ceza Mahkemesince kabul edilerek Siirt Belediye Başkan Yardımcısı olan şüpheli A.Ç hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. Yakalama emri kolluk kuvvetlerine gereği için gönderilmiştir. Mağdurelerin annesi şüpheli olarak savunması alındıktan sonra savcılığımızca serbest bırakılmıştır. Her iki mağdure ile birlikte mağdurelerin diğer küçük kardeşleri de koruma altına alınmıştır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir