• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Bingöl'de sağlık çalışanlarına saldırı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan yazılı bir açıklama yaparak, geçtiğimiz gün Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde sağlık görevlilerine yapılan iki ayrı saldırıyı kınadı.

 

Avukat ve polisten iki Ebe'ye saldırı

Açıklamada "Tek görevi, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakârca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar insanlarımızın sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarına tanık olmaktayız" diyen Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Arslan, "Bunun çirkin iki örneğini daha önceki gün tekrar yaşadık. İlimiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servis görevlisi bir Ebe çalışanımız, ilimizde çalışan bir avukat tarafından, yine İlimiz Devlet Hastanesi Acil Servis görevlisi bir Hemşire çalışanımız, ilimizde görevli bir polis memuru tarafından fiili saldırıya uğramışlardır. Hiçbir insani ve ahlaki tarafı olmayan bu çirkin saldırıları şiddetle kınıyor, faillerinin cezalandırılmalarını istiyoruz." dedi.

 

Sözlü ve fiili hain saldırılar

Arslan açıklamanın devamında, "Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın topyekün sağlığına yapılmış, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir. Görevi hukuku ve adaleti sağlamak olan hak ve adalet temsilcisi bir avukat ile görevi ülkenin güvenliğini sağlamak, saldırıya uğrayan, şiddet gören vatandaşları korumak olan bir polis memurunun yapmış olduğu bu çirkin saldırılar, asla kabul edilemez ve tasvip edilemez hareketlerdir. Sağlık çalışanlarına türü ne olursa olsun şiddet uygulamak, bilgisizliğin, bilinçsizliğin, bencilliğin ve cahilliğin çukuruna düşmüş, zarar verirken bırakın, iyileşmek için hastaneye gelen diğer insanlarımıza, kendine zarar verdiğinin farkında bile olamayacak kadar milletini, ülkesini ve vatandaşlarını sevmemektir" diye konuştu.

 

Çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamanın akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavır olduğunu ifade eden Arslan, "Sağlık-Sen olarak, çalışanlarımıza yönelik, sözlerimizin başında da dile getirdiğimiz gibi hangi türde ve hangi sebeple ve nereden gelirse gelsin uygulanan şiddete kayıtsız kalacağımız beklenemez. Görevleri, cennet ülkemizin en ücra köşelerinde bile sevgi ve merhametlerini esirgemeden, şefkat elleriyle insanımızı, gece-gündüz, yaz-kış, sağlığına kavuşturmak olan hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar tüm çalışanlar, bu ülkenin ve aziz milletimizin kıymetlileridir. Genel Merkezimiz başta olmak üzere tüm teşkilatlarıyla 7 gün 24 saat, onların dertleriyle dertlenmek ve dertlerine çare bulmak için mücadele eden Sağlık-Sen'inimizin kıymetlileridirler.

 

Bir kez daha uğradıkları çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, değerli arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir