• DOLAR 32.467
  • EURO 34.52
  • ALTIN 2472.865
  • ...
Ramazan'da mazlumları unutmayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Bedir Mahallesi'nde 3. Geleneksel Mahalle İftarları'nda halkla buluşmaya devam eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle İftarları'nın bu yılla birlikte 212 mahallede gerçekleştirilmiş olacağını söyledi.

 

Ramazan ayının yardımlaşma, gözyaşı dökme, af ve mağfiret ayı olduğunu vurgulayan Akyürek, "Ramazan ayında hem kendimize, hem ülkemize, hem de yeryüzündeki tüm mazlumlara dua edelim" dedi.

 

Sakarya, Bedir ve Aydınlıkevler Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Akyürek, ilk olarak Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki iftar programına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her gün en az 2 mahallede iftar yaptıklarını belirterek, Ramazan ayı boyunca 60'tan fazla iftar programına iştirak edeceklerini ifade etti.

 

Konya'nın barış, kardeşlik ve huzur şehri olduğunu kaydeden Akyürek, Mahalle İftarları ile komşuluk ilişkilerinin güçlendiğini, güzel bir gelenek oluştuğunu dile getirdi.

 

Akyürek konuşmasının devamında, "Ramazan ayında hem kendimize, hem ülkemize, hem de yeryüzündeki tüm mazlumlara dua edelim. Mısır'da 2 milyon mazlum kardeşimiz gözyaşı ile dua ediyordu. İftar saatinde gözyaşı içinde yapılan dualara Mevlana şehri, şefkat ve merhamet şehri Konya'mızdan biz de iştirak ediyoruz. Onların kurtuluşu için dua ediyoruz" diye konuştu.

 

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Mahalle İftarları'nın her kesimden insanı bir araya getirdiğini vurgulayarak, bu güzel Ramazan geleneği için emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Bedir ve Sakarya Mahallesi'nde iftar

Daha sonra Bedir Mahallesi'ndeki iftar programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada yaptığı konuşmada, Filistin'de, Myanmar'da, Mısır'da, Suriye'de ızdırap çeken insanlar olduğunu hatırlattı.

 

Akyürek, "Sokaklarda, sıcakta bir taraftan zulüm ve ölüm, diğer taraftan her şeye rağmen Allah'a kul olma bilincini kaybetmeyen insanlık. Birbirimize dua edelim. İhtiyaç sahiplerinin yanında yer alalım. Konya'mız birlik ve beraberlik içinde daha güzel bir geleceğe ilerliyor. Allah bu güzel yürüyüşümüzü hiçbir zaman bozmasın" diye konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir