• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
BDP`linin Taciz Olayında Detaylar Ortaya Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdullatif Ç.`nin kızları defalarca özel cipiyle evlerine yakın bir yerden alarak Siirt’in tenha bölgesine götürdüğü, kızların annesini de taciz ettiği belirtildi.

Siirt’te Cuma gecesi patlak veren cinsel istismar olayının mağdurlarından M.A.’nın polise verdiği ifadesi tüyler ürpertiyor. Abdullatif Ç.`nin olay gecesi saat 22.00 sularında M.A.’yı telefonla aradığı belirtildi. M.A. kız kardeşi S.A. ile birlikte evlerinin 100 metre aşağısındaki AVM önünde bekleyen Abdullatif Ç.`nin cipine binerek Siirt-Eruh karayolu İpekyolu kavşağına gittiği bildirildi. Kızları AVM önünde alan Abdullatif Ç., bir ihbar üzerine polis ekipleri tarafından takibe alındı. Arka koltukta M.A. ile birlikte olan Abdullatif Ç. polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

M.A. İFADESİNDE HER ŞEYİ ANLATTI
İpekyolu kavşağında gözaltına alınan kızlardan M.A. verdiği ifadede Abdullatif Ç. ile 2011 yılında Nevruz tanıştığı, bu süre içinde yakın dostluk kurarak sık sık kendisini arayarak elbise, gıda ve para yardımında bulunduğunu söyledi. M.A. ifadesinde Abdullatif Ç.`nin ilerleyen zamanlarda ise aracıyla sık sık kendisini Botan yoluna götürerek ilişkiye girdiğini ve Abdullatif Ç.`nin, geçen yıl kendisiyle birlikte gördüğü kız kardeşi S.A.’yı da gözünü kestirerek istismarda bulunup ilişkiye girdiğini söyledi.

KIZLARIN ANNESİNİ DE TACİZ ETMİŞ
Siirt Emniyet Müdürlüğü Ahlak bürosu ekiplerinin, başvurduğu annelerinin ifadelerinde de korkunç bir gerçek daha gün yüzüne çıktı. Kızların annesinin de Abdullatif Ç.’nin tacizine uğradığı tespit edildi. Anne polise verdiği ifadesinde kızlarından büyük olan M.A.’nın uğradığı cinsel istismarın farkında olduğunu ancak Abdullatif Ç.’nin tehditlerinden korktuğu için engel olamadığını, bunun karşılığında da gıda ve giyim yardımı aldığını söyledi.

Soruşturmada M.A. (17), 13 yaşındaki S.A. ile K.A. adlı ikiz kardeşlerinin de tacizden mağdur olduğu ortaya çıktı. M.A. ve kızların konuşması durumunda ölümle tehdit edildiği iddia edilirken, Abdullatif Ç.`nin, kızların babasını temizlik firmasında taşeron işçisi olarak işe aldığı belirtildi. Bundan dolayı M.A. yaşanan cinsel taciz olayını 2 yıl boyunca sakladı.

DEVLET OLAYA EL ATTI
Olayın duyulmasıyla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı tarafından istismara uğradığı söylenen kızları koruma altına aldı. Bakanlık, kızları, yaşları ve cinsiyetlerine göre sağlık ve fiziki şartlar koruyacak tedbirler alırken, Siirt İl Müdürlüğü uzmanlarından oluşan bir ekip, olayın yasal boyutuyla ilgilenerek hukuk müşavirliğinin açılacak davaya müdahil olacağı öğrenildi.

BDP TEPKİ GÖSTERDİ
Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç.`nin işlediği suçu tasvip etmediklerini belirten BDP il yönetimi, Abdullatif Ç. için, "Böylesine aşağılık ve onursuz bir suç işlemesini asla kabul etmeyiz, bir an önce tutuklanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. BDP İl Başkanlığı`nda düzenlenen basın açıklamasında zanlı için çok sert sözler kullanılırken, Abdullatif Ç.’nin belediye başkan yardımcılığı, meclis üyeliği ve parti görevinden derhal istifa ettirildiği ifade edildi.

ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir