• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Mısır cuntası Hollanda'da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HOLLANDA - Mısır'da darbeye karşı direnen Müslüman Kardeşlere ve Mısır halkına destek için Hollanda'da bulunan Müslümanlar, Den Haag (Lahey) kentinde Mısır Konsolosluğu önünde kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

 

Kitlesel basın açıklamasına destek veren yüzlerce kişi sık sık tekbir getirerek "Mursi'ye Selam Direnişe Devam", "Seyit Kutub-El-Benna selam olsun İhvana", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Defol Sisi Seninleyiz Mursi", "Müslüman Uyuma İhvan'a Sahip Çık", "Üzülme Gevşeme Allah Bizimle", "Zulme Karşı Omuz Omuza", "Müslüman Uyuma Mursi'ye Sahip Çık", "İslami Hareket Engellenemez" şeklinde sloganlar attı.

 

Arapça, Türkçe ve Hollandaca yapılan konuşmalarda Mısır ordusu tarafından yapılan darbenin ABD ve Avrupa Birliği'nin gerçek yüzünü bir kere daha ortaya çıkarttığı vurgulanırken, tüm Müslümanlara Mısır'da darbeye karşı direnen Mısır halkına ve Müslüman Kardeşlere destek olma çağrısı yapıldı.

 

"Bu darbe İslam dünyasına yapılmıştır"
Türkçe konuşma yapan Hicret Camii İmamı Mücahit Haksever, "Böyle bir zulüm kesinlikle kabul edilemez. Biz Mısır halkının yanındayız. Biz meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yanındayız. Darbecilere, hainlere ve o münafıklara karşıyız" dedi.

 

Ümmet olarak çok kritik bir eşikten geçildiğine dikkat çeken Haksever, "25 Ocak'ta yapılan devrimden sonra halkın inisiyatifi ile gelen Musa'lar, Hasan El-Bennalar, Seyyid Kutublar, Mursiler 3 Temmuz'da devrin Firavunları tarafından derdest edildi. 3 Temmuzdan bu yana bir devrim boğulmaya çalışılıyor. Müslümanlar olarak gerek Mısır'da gerek dünyanın diğer bölgelerinde buna tepkimiz hiçbir şekilde dinmemeli. Bu tepkiyi en üst düzeyde göstermeliyiz. Mısır demek ümmet demektir, Mursi demek Seyyid Kutub demektir ve Hasan El-Benna demektir. Bütün dünya Müslümanlarının önderleri ve liderleri demektir. Mısır'daki darbe İslam dünyasına yapılmış bir darbedir" diye konuştu.

 

"Zalimler hiçbir zaman ortaya koydukları değerlere sadık kalmadılar"
Demokrasi ile seçimle gelenlere saygı duyun diyenlerin bu gün bunu kabul etmediğini ve Mısır'da yapılan darbeye darbe bile demediklerini ifade eden Haksever, "Zalimler hiçbir zaman ortaya koydukları değerlere sadık kalmadılar. Çoğulcu demokrasi dediler, halk demokrasisi dediler, liberal demokrasi dediler, en son sandık demokrasi dediler. En son bu da bir işe yaramıyor dediler. Şimdi önümüze koydukları ise darbe demokrasisidir. Buna inanacaksınız diyorlar. Siz darbe demokrasisini kabul edeceksiniz diyorlar. Kesinlikle bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Hani demokrasi diyordunuz, hani halkın seçtiklerine kimse karışamaz diyordunuz? Neden buna müdahale ediyorsunuz? Daha önce de bunu yaptılar. Filistin'de Hamas'a aynısını yaptılar. Cezayir'de İslami Selamet Cephesi'ne aynısını yaptılar. Bu mu sizin demokrasi anlayışınız?" şeklinde konuştu.

 

"Müslümanların birlik olma zamanıdır"
Halkın oyları ile seçilen Mursi'nin gözaltında tutulduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini ifade eden Haksever, Müslümanların zorbalığa karşı yekvücut olmaları gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: "İhvan'ın bir ıslahat hareketi olduğunu Mısır'daki Firavunlar bile inkâr etmiyor. Buna rağmen oradaki Müslümanlar insanları şiddete teşvikten yargılanacaklar! Böyle bir zulüm kesinlikle kabul edilemez. Biz Mısır halkının yanındayız. Biz meşru Cumhurbaşkanı Mursi'nin yanındayız. Darbecilere, hainlere ve o münafıklara karşıyız. Halkın oyları ile seçilen Mursi darbeciler tarafından gözaltında tutuluyor. Mursi derhal serbest bırakılmalıdır. O Mısır'ın Cumhurbaşkanıdır. Mısır Müslüman halkının ve İslami yapıların bu zorbalığa karşı yekvücut olup yarım kalan bu devrimlerini zafere erdirmelerini Allah'tan diliyoruz."

 

"Dualarımızla İhvan'a ve Mursi'ye olan desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" diyen Haksever, "Mısır'da tüm meydanlar ve caddeler bu zulme ve haksızlığı karşı kıyam eden Müslümanlarla doludur. Biz Müslümanlar olarak bu zulme ve haksızlığı karşı dik duracağız. Şu an Rabiatül Adeviye Meydanında ve darbeye direnen bütün Mısır halkını buradan selamlıyoruz. Biz Müslüman kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Hollanda'da yaşayan farklı uyruklardan yüzlerce Müslüman'ın katıldığı protesto gösterisi sorunsuz bir şekilde sona erdi. (Ali Aslan Işık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir