• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Mahallede kanalizasyon sistemi yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Şimdiye kadar gelen hiçbir belediye başkanının mahallelerine doğru dürüst bir hizmet yapmadığını söyleyen Muş'un Dere Mahalsi Taş Evler Mevkii sakinleri, evlerinin önünden akıtılan lağım sularından dolayı hastalandıklarını söylediler. Yıllardır bu sıkıntıyı çektiklerini söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerin duyarsızlığına tepki göstererek "Yetkililer gelip bizimle ilgilensinler ve görevlerini adam gibi yapsınlar" dedi.


Mahallelerine yıllardan beri hizmet yapılmadığını söyleyen mahalle sakinlerinden Şazıl Arslan, "Şimdiye kadar gelen hiçbir belediye başkanı bu mahalle için bir çalışma yapmadı. Bu lağım suyu için Belediye Başkanına dilekçe verdik. Biz gidip belediyeye derdimizi anlattık Her müracaat ettiğimizde gelip bakıyorlar bir daha da uğradıkları yok. Mahallemize kanalizasyon yapılsın" dedi.


Kendilerine hizmet yapılması için oy kullandıklarını söyleyen Arslan, "Biz oylarımızı belediyeye vermedik. Biz oylarımızı AK Partiye verdik ki bize hizmet yapsın. Bu bahçeye girip çıkan aileler ve çocuklar var. Buranın böyle olması sağlığımızı tehdit ediyor. Ramazan ayındayız. Bir yetkili gelip bize yardımcı olsun. Gelip baskınlar eğer vicdanları böyle bir şeyi kabul ediyorsa tamam. Kendileri bir saniye bile burada duramaz" diye konuştu.


Lağım suyundan dolayı hem kendilerinin hem çocuklarının hastalandığını söyleyen Sabriye Arslan ise, yetkililerin duyarsızlığına tepki göstererek, "Çocuklarımız hasta oluyor, biz hasta oluyoruz. Burada yaşanılmıyor. Dilekçe veriyoruz kimse gelip ilgilenmiyor. Bu böyle olmaz. Muş'un merkezinde böyle bir manzaranın olması rezilliktir. Eğer utansalar bunu böyle bırakmazlar. Bu çocuklara yazık değil mi? Millet bağıra bağıra çocuklar enfeksiyon kapmasın hasta olmasın diyor. Peki, insan böyle bir yerde enfeksiyon kapıp hastalanmaz mı? Yetkililer gelip ilgilensinler ve adam gibi görevlerini yapsınlar. Artık her gün bu pislikten dolayı evimizde huzursuzluk çıkıyor eşlerimizle kavga yapıyoruz" dedi.


Mahallede yaşayan çocuklardan Hakan Akıntı ise "Pencerelerimizi kokudan açamıyoruz. Kanalizasyon yapmıyorlar. Peki, Belediye Başkanı ne işe yarıyor" diye sordu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir