• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Van İslami STK`lardan Toplu Piknik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yaz ayının gelmesiyle beraber ısınan havalarla, toplumun etkinlik takvimlerinde piknikler önemli bir yer edinmeye başladı. İslami hassasiyete sahip kişi ve kurumlar da bu noktada faydalı etkinlikler yapmaktan geri durmuyor.


Ümmeti Muhammedi Saran Bir Takım Hastalıkları Vardır

Van`da faaliyet gösteren İslami STK`lardan Umut Işığı Derneğinin düzenlemiş olduğu ve diğer bir bütün olarak genel bir katılımın da yaşandığı piknik programına katılanlar, piknik yapmanın yanı sıra katılımcı iki hocanın nasihatleriyle de manevi iklimi teneffüs ettiler. Konuşmacılardan Molla Salih Yücel hoca yapmış olduğu kısa konuşmalarında, İslam kardeşliği değinerek Müslümanlar açısından kardeşliğin önemini açıkladı.

Yücel konuşmasında "İnanın Ümmeti Muhammedi saran bir takım hastalıkları vardır. Müslümanları geri bırakan, ümmeti parçalayan, ümmetin izzetini kaybetmesine neden olan bir takım etkenler vardır. Ve bunlardan bir tanesi de şudur. Müminlerin gerçek manada, âlemlerin Rabbi olan Allah`ın (c.c) gerçek manada kul olmayışı ve kardeş olamayışıdır. Kardeşlik ruhunu toplumda etkin kılmayışıdır. Kardeşliğin olmadığı yerde cemaat yoktur. Cemaatin olmadığı yerde vahdet yoktur. Vahdetin olmadığı yerde rahmet, bereket, birlik ve güzellik de yoktur, huzur yoktur, güven yoktur. Muhabbet yoktur. Orada sadece azap vardır. Orada bir takım şer güçlerin İslam ve Müslümanlar için kurduğu oyunları vardır. Allaha isyan vardır. Biri birimize düşmanlık vardır. Oysa bizi kardeş yapan Allah, `Müminler ancak kardeştir` demişti" dedi.

Yeryüzünde, Rabbimiz iman edenlere bir vazife vermiştir diyen Molla Salih Yücel, bu vazifenin, yeryüzünü ıslah ve imar etme, yeryüzünde adaleti ikame etme görevi olduğunu hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti:"Bunu söylediğimiz görevleri elbette ki Müminler yapacak. Ama müminler bu ağır görevi hakkıyla yapmak istiyorlarsa Allah`ın istediği şekilde kardeş olmalı, omuz omuza verip Kuran`ın etrafında sağlam bir şekilde saf tutmalıdırlar. İşte ancak o zaman bu görevi hakkıyla yerine getirebiliriz. İşte asrısaadet bunun en güzel örneğidir."

İnsan Bu Emaneti Yüklendi Ama Zalim Ve Cahildir

Salih hocadan sonrada programa katılmak için Van`a gelen Mavi Marmara gazilerinden İbrahim Güleryüz ise yaptığı kısa konuşmada, Rabbimizin emanetini göklere, dağlara ve yerlere sunduğunu ancak bunların hepsinin bu emaneti almaktan kaçındıklarını ayeti kerimeyle hatırlatarak, bu emanetin altına girme cesaretini yalnızca insanoğlunu gösterdiğini, o halde bu emanetin hakkını vermemiz gerektiğini söyledi.

Güleryüz konuşmasına devamla, "Bu emanet hakikaten güzeldir. Hakikaten yücedir. Ama aynı zamanda ağırdır ve insan bu emaneti yüklendi. Emaneti yüklenen insana Allah`ın (cc) ilginç bir ifadesi vardı. Diyor ki; İnsan bu emaneti yüklendi, ama zalim ve cahildir. Neden ve niçin yüklendiğinin farkında olmadı maalesef. Yüklendiği dava uğrunda ne kadar fedakârlık göstereceğini de anlamadı" değerlendirmesinde bulundu.

İslam`da kardeşliğini gerekliliğine ve İslam toplumu için önemine değinen Güleryüz, " Birbirimizle iyi geçinmeyi öğrenmeliyiz. Müslümanları sevmeli, onlarla hayatımızın son anına kadar birlikte mücadele etmeliyiz" diyerek Resulullah`ın Mekke`de ve Medine`de Müslümanlar arasında tesis ettiği kardeşliği ve bu kardeşlik neticesinde Müslümanların İslam`a olan sadakatlerini ve gerek mal gerekse canlarında İslam için yapmış oldukları fedakârlıklardan misaller vererek konuşmasını bitirdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24279.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24280.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24281.jpg

Fikret Özkan - İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir