• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
İstanbullular Mısır Halkına Destek Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Kazlıçeşme Miting Alanında, "Darbelere Hayır, Mısır`a Destek" mitingi düzenlendi.
 
"Darbelere Hayır, Mısır`a Destek" mitingine katılan binlerce kişi, Mısır`da seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin, batı destekli ordunun darbesiyle görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Kazlıçeşme Miting Alanında bir araya geldi.
 
Kazlıçeme Miting Alanı Saadet Partisi bayraklarının yanı sıra Türkiye ve Mısır bayraklarıyla süslenirken, katılımcıların ellerindeki Türkçe ve İngilizce olarak yazılmış, Muhammed Mursi`yi destekleyen, Mısır ordusu aleyhine dövizler dikkati çekti.

Binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen Miting, Kahire Adeviye Meydanı`nda bulunan Mısırlılar`a da canlı olarak izletildi.
 
`Darbe kirli bir oyundur`
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen"Darbelere Hayır, Mısır`a Destek" mitinginde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kalamak, ordunun Mursiye müdahalesini kara darbe, kirli bir müdahale, kanlı bir oyun olduğunu söyledi.
 
`Darbeden yana tavır alanları kınıyoruz`
Kamalak, Kazlıçeşme`de yükselen sesin Tahrir`de, Rabiatul Adeviyye`de yankılandığını belirterek, "Bu miting, özgür Mısır için yeni bir ışık, yeni bir umut oluyor. Bizler, Mısır halkının hür iradesiyle işbaşına gelmiş, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye yönelik işbirlikçi askeri darbeyi, nefretle lanetliyoruz. Bu süreçte demokrasiden değil, cuntadan medet umanları, Mısır halkından değil, darbeden yana tavır alanları şiddetle kınıyoruz. Kendi ikbal ve istikballeri uğruna, sabah namazı kılarken 53 masumu katletmekten çekinmeyenleri bütün nefretimizle telin ediyoruz" dedi.
 
`Bu darbenin arkasında BOP vardır`
Kamalak mitin konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:"Bu kara darbe, bu kirli müdahale, bu kanlı oyun, Mısır halkına yapılmış bir ihanettir. Tarih bu ihaneti asla affetmez. Bu darbe bir ihanettir. Çünkü bu darbenin arkasında, Büyük Ortadoğu Projesi vardır. Bu darbenin arkasında, İslam ülkelerini bölüp, parçalamaya çalışan ırkçı siyonizm ve küresel emperyalizm vardır. Bu darbenin arkasında, sömürgeci Amerikan kapitalizmi vardır. Bu darbenin arkasında, daha fazla silah satmak ve daha fazla kan akıtmak isteyen silah baronları vardır. Bu darbenin arkasında, Afganistan`da, Irak`ta, Libya`da, Suriye`de yaptıklarını, şimdi de Mısır`da yapmak isteyen haçlı güruhu vardır. Bu darbenin arkasında Filistin`e giden bütün yolları kapatarak, Gazze`de soykırıma devam etmek isteyen İsrail vardır. Nitekim Mısır`daki darbecilerin yaptığı ilk iş, Gazze`nin tek nefes borusu olan Refah sınır kapısını kapatmak olmuştur. Hüsnü Mübarek`e 50 yıl katlanıp, Muhammed Mursi`ye 1 yıl tahammül edemeyenlerin gerçek yüzleri görülmüştür" diyen Kamalak, "Çünkü onlar için önemli olan, demokrasi değildir. Onlar için önemli olan, insan hakları ve özgürlük değildir. Onların tek derdi; menfaattir, kaba kuvvettir, sömürgeciliktir. Bir damla petrol için bin insanı öldürmekten çekinmezler. En acımasız diktatörlere destek vermekten çekinmezler. Binlerce masumun katledilişine göz yummaktan çekinmezler. Ülkeleri işgal etmekten çekinmezler. Çünkü onlar kandan ve kaostan beslenirler."
 
`İslam coğrafyasında İsrail`den daha güçlü bir devlet istemiyorlar`
Mısır`ın İslam dünyasının en önemli ülkelerinden olduğunu ve Mısır`da kurularak diğer İslam ülkelerine de yayılan İhvan hareketinin ise son 100 yılın en önemli sosyal hareketlerinden biri olduğunu sözlerine ekleyen Kamalak daha sonra, "İslam coğrafyasında İsrail`den daha güçlü bir devlet istemiyorlar. Etrafımız acı örneklerle doludur. Artık oyunu görmeliyiz. Müslüman ülkeler, adım adım parçalanıyor. Bunun için her türlü mezhep farklılığı kışkırtılıyor, etnik farklılıklar tahrik ediliyor. İşbirlikçiler eliyle, coğrafyamız hızla büyük bir savaşın içine itiliyor. Bütün bu yaşananlar bizlere şunu haykırmaktadır: Bütün dünya, İslam aleminin birliğine, bütünlüğüne olan ihtiyacı haykırmaktadır. Bütün İslam alemi, Türkiye`nin önderliğine, rehberliğine olan ihtiyacı haykırmaktadır. Türkiye ise Saadet Partisi`ne olan ihtiyacını haykırmaktadır. Bugünkü zalim köle düzeni yıkılmalıdır. Yeni bir dünya düzeni kurulmalıdır. Yeni bir dünyayı, adil bir sistemi ancak ve ancak Müslümanlar kurabilir. Çünkü yüce yaratıcının bütün kulları için gönderdiği barış kitabı, Kur`an-ı Kerim, Müslümanların elindedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber`in sünneti de Müslümanların elindedir" ifadelerine yer verdi.
 
`İslam Barış Gücü kurulmalı`
Bir an önce "İslam Barış Gücü"nün kurulması önerisinde bulunan Kamalak, Mısır`da yönetime el koyan cuntayada seslenerek, yöneticilerine de seslenenerek, "Mısır ordusu derhal kışlasına çekilmeli ve asli görevi olan kendi vatan sınırlarını koruma görevine geri dönmelidir. Darbeciler ve onların işbirlikçileri, şunu iyi bilmelidirler ki; sadece Mısır`ı değil bütün İslam coğrafyasını hedef alan sinsi ve kirli bir oyunun figüranı olmaktadırlar. Bir an evvel, bu vahim hatadan dönülmelidir. Mısır halkının meşru iradesiyle işbaşına gelmiş olan sayın Muhammed Mursi`ye görevi derhal iade edilmelidir. İslam ülkeleri ve tüm uluslararası kuruluşlar, bu antidemokratik darbeyi reddetmeli ve açık bir dille sivil iradeden ve meşru başkan Mursi`den yana tavır almalıdır" ifadelerini kaydetti.
 
Yapılan konuşmaların ardından, başta Mısır halkı olmak üzere, tüm Müslümanlar için dua edildi. Daha sonra iftar yapıldı ve cemaatle akşam namazı kılındı. Namazdan sonra yapılan duadan sonra miting sona erdi. (İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir