• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 15 Temmuz Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; `Nihayet Tepki Geldi`
Bir haftadır siyasilerin ve STK`ların suskun kalması Batman kamuoyunda tepkilere yol açmıştı. STK temsilcilerinden Sağlık-Sen ve SES ayrı ayrı açıklamalarda bulundu.
`Nalburiye Dükkânına Bomba`
Petrol Mahallesi Diyar Caddesi`nde Mehmet Gülmez adlı vatandaşa ait Nalburiye dükkanı saat: 21.20 sıralarında bombalandı. Bombalama sonucu işyerinin kepenk ve camekânı etrafa saçıldı. Henüz cinsi belirlenemeyen patlayıcının, iş yerinin kepenginin üstüne konulduğu sanılıyor. Büyük bir gürültüyle gerçekleşen patlama paniğe neden oldu.

Pusula Gazetesi; `Silvan-Sason Arasında Çatışma`
D.bakır`ın Silvan İlesi Dolapdere Köyü ile Sason sınırı arasında çıkan çatışmada 13 asker yaşamını yitirirken 7 asker ise yaralandı.
`Sendikaların Yanık ünitesi isyanı`
Resmi tören ile açılışı yapılan ama bir türlü faaliyete geçemeyen Bölge Devlet Hastanesi yanık ünitesinin Diyarbakır`a taşınması kararı sağlık sendikalarını isyan ettirdi.

Doğuş Gazetesi; `Sağlık Sen: Yanık Ünitesi Batman da Kalmalıdır`
Sağlık Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Kara, Batman ın elzem ihtiyacı olan Yanık ünitesinin Batman dan başka ile aktarılmasına tepki göstererek, hem Yanık Ünitesinin hem de KVC Yoğun Bakım Ünitesi gibi nitelikli hizmet veren diğer Yoğun Bakım ünitelerinin de bir an önce Batmanlıların hizmetine açılması gerektiğini kaydetti.

Mezopotamya Gazetesi; `Özdemir Kandil Mesajı Yayınladı`

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir Ramazan ayının müjdecisi Beraat Kandili dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında tüm İslam Âleminin kandilini kutladığını bildirdi.

Batman Postası Gazetesi; `İhracat`ta hedefimiz 150 milyon`
Yatırımcılar arasında Anonim ortaklığı kültürünün son yıllarda geliştiğini belirten Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Teymur "Gaziantep modeli ortaklığın geliştiği Batman`da ihracat hedefimiz 150 milyon TL`dir" dedi
`Tesettür İslam`ın Nişanlarındandır`
Sevgi-Der tarafından bayanlara özel verilen seminerde, tesettür seferberliğinin başlatıldığını ve tesettür konusunda halkın bilinçlendirilmesinin toplumda değişimlere vesile olacağı kaydedildi.

Batman Gazetesi; `Yanık Ünitesi hiçbir yere taşınmayacak`
Yanık ünitesinin Batman`dan taşınacağı gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Özdemir, Sağlık Bakanlığı ile yaptığı görüşmede, Batman`dan herhangi bir alet ve edevatın gönderilmeyeceğini ve bunun yanında hastanede Anjiyo ve Kalp Cerrahisi bölümü (KVC) servisinin oluşturulacağını söyledi. Yanık ünitesinin daha etkin şekilde hizmet edebilmesi için gerekli birimlerin çalışmalarını yürüttüğünü anlatan Özdemir, bu yöndeki çalışmaları da takip ettiklerini dile getirdi. Yanık ünitesiyle ilgili daha önce de açıklama yaptığını hatırlatan Özdemir, Yanık Ünitesi`nin taşınacağı şeklindeki haberlerin aksine bu ünitenin daha sağlıklı yürütülmesi için önümüzdeki süreçte personele eğitim verileceğini de kaydetti.

Çağdaş Gazetesi; `TMO, Tüccarın Gerisinde Kaldı`
Toprak Mahsulleri Ofisi, hububat fiyatını rötarlı ve düşük fiyatla açıklaması yöredeki çiftçiler arasında hayal kırıklığı yarattı. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, TMO`nun hububat fiyatlarını düşük açıklayacağını bildikleri için suskun kaldıklarını belirterek; "Tüccara göre 45-50 TL düşük olan TMO`nun bir de kesintisi de hesaba katılırsa olan çiftçiye olacak" dedi.
Veysi Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir