• DOLAR 32.604
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2430.598
  • ...
"Özürlü çocuğa polis silahla saldırdı" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Akpınar Mahallesi'nde özürlü bir çocuğa sivil bir polislerin saldırarak onu öldürmek istedikleri iddia edildi. Polisin neden çocuğa saldırdığı ve çocuğu neden öldürmek istediği aile tarafından bilinmiyor.

Bugün saat 15.00 sularında gerçekleştiği iddia edilen olay nedeniyle aile sakinleri tedirgin. Baba Bilal Dal, başından geçen olayı anlattı. Dal şöyle konuştu " Elazığ polisi bizden ne istiyor oğluma silah dayayıp öldürmek istemelerine anlam veremiyoruz. Olay sırasında evdeydim oğlumun bağırtısıyla dışarı çıktım. 2 polis oğlumu aralarına almış dövüyorlardı. Ben yetişince silahı çekti oğluma ateş etmeye çalıştı."

Polis olduklarından emin olduğunu söyleyen baba Dal,"Kendilerini tanıyoruz, onlar da bizi tanıyorlar. 23 EF 715 plakalı beyaz renkte sivil araçla geziyorlar evimin önünde oğlumu dövüp silah çektikleri zaman da bu araçla gelmişlerdi."


Silahtan düşen mermiyle savcılığa gittim
Oğluna ateş edildiği anda silahtan düşen mermiyle Savcılığa gittiğini belirten Dal," Olayın ardından savcılığa gittim. Oradaki çevik kuvvet polisi tarafından durduruldum. Nöbetçi savcının burada olmadığını söyledi. Çağırılmasını talep edince çağıramayız gelemez şeklinde beni tersledi. Sanki anlaşmışlardı 'buraya gelip savcıyı sorursa yok diyeceksin' denilmiş gibi bir tavrı vardı.

Bizden ne istiyorlar ben ellerimden özürlüyüm oğlum özürlü, bu olay ailemin psikolojisini bozdu. Bu polisler ailemden ne istiyor?" şeklinde konuştu.
Yapılan bu saldırının yanlarına kar kalmayacağını söyleyen Baba Dal, "Ne gerekiyorsa yapacağım, hakkımı arayacak, her yere başvuracağım bu olayın gün yüzüne çıkarılması için ne gerekiyorsa yapacağım." şeklinde konuştu.

Beni öldürmek istediler
Saldırıya uğrayan Ömer Dal ise, beni öldürmek istediler. Seni akıl hastanesine atacağız şeklinde tehdit ettiler. Zaten beni bura aralar sürekli rahatsız ediyorlardı. Yetkililere sesleniyorum bu polisler benden ne istiyor. Rahatsızım bu şekilde saldırmakla beni delirtmek mi istiyorlar? Bundan sonra da nasıl davranacağımı da bilmiyorum. Bana silah çeken polislerin incelenmeye alınıp soruşturulması gerekiyor."dedi (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir