• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
 En güzel ezanı okumak için yarıştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 10. Türkiye güzel ezanı okuma yarışma finali düzenlendi. 10 yarışmacının katıldığı en güzel ezanı okuma yarışmasını Ankara bölgesinden Erdal İlhan birinciliği kazandı.

Şanlıurfa 10. Türkiye güzel ezanı okuma yarışmasına ev sahipliği yaptı. Balıklıgöl platosunda Dergah Camii`nde düzenlenen organizasyonda Türkiye genelindeki 10 bölgede Kur`an kursu öğreticileri, imam hatipler ve müezzinler kıyasıya yarıştı. Yarışmacılar saba, rast, hicaz, segah ve uşşak makamlarından seçtikleri 2 makamda ezan okudu. Finalistlerin, sahne duruşu, fonetik, güzel ses ve makam uygulaması da jüri tarafından değerlendirildi.

İl Müftüsü İhsan Açık, Ramazan ayında en güzel ezanı okuma yarışmasının Şanlıurfa`da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yarışmayı izlemeye gelen vatandaşlara namazın öneminden bahseden Açık, Ramazan ayının hazzını yaşadıklarını belirterek, binlerce kez şükretmemiz gerektiğinin altını çizdi.

Birinciliği göğüsleyen Ankara bölgesinden Erdal İlhan, "El hamdulillah bugün sevinçliyim. Bize bugünleri gösteren mevlamıza şükürler olsun. Şanlıurfa halkına çok teşekkür ediyorum sıcak karşılamalarından dolayı. Hayırlı günler herkese Rabbim nasip etsin. Rabbim kardeşlerimizden de razı olsun. Yarışmadaki arkadaşlarda çok güzel okudular. Bugün kısmet bizimmiş. Şükürler olsun." dedi.

En güzel yarışmasının jüri üyeliğini Yüksek Seçici Kurulu Başkanı ve Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akpınar, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Harput Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç ve Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Koro Şefi Ömer Faruk Güney yaptı.

Yarışmacılar Aksaray bölgesinden Hikmet Tekeli, Antalya`dan İrfan Keskin, İstanbul`dan Şükrü Asileren, Çanakkale`den İbrahim Çakıllı, Artvin`den Muhsin Macit, Mersin`den Ali Osman Canatan, Adıyaman`dan Yunus Olcay, Ankara`dan Erdal İlhan, Samsun`dan Hüseyin Akbulut, Muş`tan ise Murat Akıl ter döktü. Yarışmada birinciye 5, ikinciye 4, 3. 3 bin TL ile ödül verildi.

Program sonunda Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık yarışmacılara ve jüri üyelerine plaket ve hediye takdim etti.

Kaynak: Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir