• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
 Filipinler`de barışa bir adım daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filipinler hükümeti ve ülkenin en büyük Müslüman grubu Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF)`nin doğal kaynakların paylaşılması konusunda uzlaştığı bildirildi..

Filipinler hükümetinin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Malezya`da 6 gün süren görüşmelerden sonra MILF ile ülkenin güneyindeki doğal kaynakların işletilmesi ve gelir vergisinin dağıtımındaki şartlar konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti. Böylece bölgede barışın tesisinin önündeki bir engel daha kalkmış oldu.

Yerel basında daha önce yer alan haberlerde, hükümetin bölgedeki geliri yarı yarıya bölüşme talebine MILF`in karşı çıktığı ve görüşmelerde zaman zaman tansiyonun yükseldiği belirtilmişti.

Filipinler hükümeti, MILF ile 15 Ekim 2012`de çerçeve barış anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşma üzerine Filipinler`in güneyinde Müslümanların yaşadığı Mindanao adasında kalıcı barış anlaşması için görüşmeler başlamıştı.

Filipinler hükümeti ile Müslüman grup arasından varılan anlaşma çerçevesinde Mindanao adasında Bangsamoro ismi verilecek bir özerk bölge kurulacak.

MILF, 1970`ten bu yanan Filipinler hükümetine karşı bağımsızlık veya özerklik için mücadele veriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir