• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Adıyaman Valisi iftarını Suriyeliler ile açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde Vali Yardımcısı Murat Süzen, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ ile birlikte ülkelerinden kaçıp, yaklaşık 11 ay önce Adıyaman'a gelerek, Çadırkentte yerleştirilen Suriyeli sığınmacılarla iftarda bir araya geldi.
Ezanın okunması ve Suriyeli bir sığınmacı tarafından okunan duanın ardından hurma ile iftarlar açıldı.

Çadırkentte kalan Suriyeli sığınmacılara misafir olan Demirtaş, Adıyaman Çadırkentte kalan 10 Bin Suriyeli sığınmacının Ramazan ayını tebrik ederek, "Bu Ramazan ayının sizler için sıkıntılı geçtiğinin farkındayız. Çünkü memleketinizden ve topraklarınızdan uzaktasınız. Sizler misafirisimizsiniz. Bizler de bu akşam burada sizlerin misafiriyiz. Hem varsa problemlerinizi dinlemek hem de bu mübarek Ramazan ayının manevi atmosferinde iftarı sizlerle geçirmek için geldik. Acıları paylaşmak, sizin üzüntünüzün bizim üzüntümüz olduğunu ifade etmek için bizzat sizlerle beraber olabilmek için buradayız. Çünkü bizler aynı dinin mensuplarıyız. Adıyaman'lı hemşerilerimizle birlikte sizlere gönlümüzü ve yüreğimizi açtık. İnşallah bu Ramazan ayı, Suriye'de yaşanan kaos ve gözyaşının bitmesine vesile olur. Ramazan ayının Temmuz sıcağında Suriyeli kardeşlerimizin rahatı için her çadıra birer buzdolabı da dağıtacağız." dedi.

Açılan iftar sonrası Demirtaş, Suriyeli sığınmacıların varsa sorun ve sıkıntılarını dinleyerek, Suriyeli bir sığınmacı tarafından kendisine hediye edilen tespihi kabul etti.
Suriyeli mülteciler Vali Demirtaş'ın ziyareti ve iftar nedeniyle teşekkürlerini dile getirdiler.
(Cemil Özdaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir